הוראות הכנה
מרכיבים
2 בצל פרוסים דק
½ עגבניות מרוסקות מקופסה
2 שיני שום כתושות
1 קג` פטריות יער טריות מכל סוג חתוכות גס בינוני
1 ליטר ציר בקר
מלח לתיבול
פלפל לתיבול
4 פרוסות לחם רגיל ללא הקרום חתוך ל- 4
שמן זית לטיגון
1 כפית חומץ בן-יין
לקישוט - חופן עירית קצוצה
אופן ההכנה
בסיר עם כמות נדיבה של שמן זית, מטגנים את פרוסות הבצל עד לקבלת מרקם של ריבת בצל.
כשהבצל ריבתי למדי מוסיפים את השום הכתוש, מערבבים, וממשיכים לטגן 1-2 דקות.
מוסיפים את ציר הבקר לסירוגין, בכל פעם בערך כוס עד שהתערובת מתייבשת (משאירים בערך חצי כוס לשימוש אחר-כך).
לאחר שהוספנו את רוב ציר הבקר והתערובת התייבשה מוסיפים את העגבניות המרוסקות, מערבבים
וממשיכים לבשל עד שהעגבניות מתייבשות גם ומתחילות להשחים. מוסיפים את הפטריות, מערבבים היטב,
מכסים את התערובת ומניחים לרתוח על אש בינונית במשך 10 דקות (למרות שאין נוזלים הפטריות יפרישו).
לאחר כ- 10 דקות מוסיפים את יתרת ציר הבקר , יוצקים מים, מתבלים במלח ופלפל,
סוגרים במכסה ומבשלים עוד כ- 10 דקות על אש נמוכה.
מוסיפים חומץ בן - יין מערבבים מבשלים עוד כ- 3-4 דקות ללא מכסה.
להכנת הטוסטים - מטגנים את ריבועי הלחם בשמן זית מספר דקות משני הצדדים.
להגשה מניחים 2-3 טוסטים בבסיס קערת מרק, יוצקים מעל מן המרק, מפזרים עירית קצוצה מעל ומגישים.
מגיש:
מקור: טעמים
שתף את המתכון