חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק פטריות חורש
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זהו מרק שהכנתי בין הגשמים כאשר הלכתי לקטוף פטריות מסוג אורניות.
מרק פטריות חורש
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זהו מרק שהכנתי בין הגשמים כאשר הלכתי לקטוף פטריות מסוג אורניות.
הוראות הכנה
מרכיבים
חופן קטן של פטריות פורצ'יני יבשות (קונים במעדניות)
כ-500 גרם אורניות קטנות וטריות.
2 כפות שמן זית
2 שיני שום קצוצות דק
1 בצל אדום או לבן קצוץ דק
1.בצל ירוק קצוץ
20 גרם חמאה
חופן גבעולי טימין טרי מופרד לעלים
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
4 כוסות מרק עוף או ירקות צח
חופן קטן עלי פטרוזיליה קצוצים
250 מ"ל שמנת לבישול
שמן צ'ילי (לא הכרחי)
אופן ההכנה
1. מכניסים את הפורצ'יני היבשות לקערה קטנה, מכסים במים רותחים ומשרים.
2. מפשיטים את הפטריות מהקליפה העליונה (אם הן אורניות, מסירים להן את הספוג התחתון ואת רוב הגבעול). מקפידים לעשות זאת בלי ללכלך את הבשר הפנימי של הפטרייה, אפשר להיעזר במגבת נייר, אבל בשום אופן לא שוטפים פטריות. פורסים את הפטריות ושמים בצד.
3. מחממים סיר מרק בעל תחתית כבדה, מוסיפים כ-2 כפות שמן זית ואת הפטריות. מערבבים ומטגנים במהירות על אש גבוהה במשך דקה או שתיים ומוסיפים את השום, הבצלים, החמאה, הטימין ומעט המלח והפלפל. מסננים את הפורצ'יני ממי ההשריה מבלי לשפוך אותם וקוצצים. אחרי שהפטריות הטריות בסיר מפרישות נוזלים, מוסיפים את הפורצ'יני ומערבבים. מטגנים כ-2 דקות נוספות. מוסיפים את מי ההשריה של הפורצ'יני בזהירות, כך שהחול שהצטבר בקרקעית הקערה לא יתווסף למרק. ממשיכים לבשל על אש קטנה עד שהנוזלים מתאדים, כ-20 דקות.
4. מוסיפים את המרק הצח ומתבלים לפי הטעם במלח ובפלפל. מביאים לרתיחה על אש קטנה, מכסים ומבשלים 20 דקות. טועמים ומתקנים את התיבול.
5. מסננים חצי מכמות המרק וטוחנים במעבד מזון למחית ומחזירים לסיר. מוסיפים את הפטרוזיליה והשמנת ושוב טועמים ומתקנים את התיבול.
אם רוצים להוסיף קצת שמן צ'ילי-זה הזמן.
מגיש: אשת_פוטיפר
מקור: אשת_פוטיפר
שתף את המתכון