חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק פטריות 2
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק פטריות 2
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
200 גרם פטריות טריות
2 כפות שמן בישול
50 גרם חמאה
1 בצל
3 כפות קמח
6 כוסות מרק צח
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כוס יין לבן
1/2 כוס שמנת מתוקה
1 ביצים חלמון
2 כפיות פטרוזיליה קצוץ דק
אופן ההכנה
1. ניקוי הפטריות בעדינות במגבת לחה. הפרדת הרגליים מהכובעים.
לקצוץ את הרגליים ולשמור לשלב מאוחר יותר.
2. לחמם את השמן בסיר מרק. להוסיף את מחצית החמאה ולטגן את רגלי
הפטריות בשומן החם. לטגן טיגון קל כ- 3 דקות.
3. לקצוץ את הבצל, להוסיף לסיר ולטגן ביחד עם הפטריות כ- 7 דקות, עד
שהבצל מזהיב קלות. לבזוק את הקמח ולטגן 2-3 דקות, עד שהקמח מבעבע.
להוסיף את המרק, המלח והפלפל. לבחוש היטב ולנקות את תחתית הסיר
ודפנותיו כדי להמיס את מיצי הפטריות שנדבקו.
להביא לרתיחה ולבשל 25 דקות על אש בינונית.
4. לפרוס את כובעי הפטריות לרוחבם, כך שכל פרוסה דקה תיראה כחתך של פטריה.
להמיס את שארית החמאה במחבת קטנה ולטגן קלות את הפרוסות, עד שישחימו
מעט, כ- 7 דקות. עד שלב זה אפשר להכין מראש.
5. להוסיף את הפרוסות למרק. לצוק את היין למחבת, לערבב היטב ולהחזיר את
הנוזלים למרק. לבשל כ- 10 דקות.
6. לטרוף את השמנת והחלמון בקערה קטנה. להוסיף חצי כוס מרק חם בבחישה
מתמדת. להחזיר את התערובת לסיר ולבחוש היטב.
לפזר פטרוזיליה צקוץ ולהגיש מיד.
מגיש: mellow
מקור: רות סירקיס
שתף את המתכון