הוראות הכנה
מרכיבים
200 גרם פטריות טריות
2 כפות שמן בישול
50 גרם חמאה
1 בצל
3 כפות קמח
6 כוסות מרק צח
1/2 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/2 כוס יין לבן
1/2 כוס שמנת מתוקה
1 ביצים חלמון
2 כפיות פטרוזיליה קצוץ דק
אופן ההכנה
1. ניקוי הפטריות בעדינות במגבת לחה. הפרדת הרגליים מהכובעים.
לקצוץ את הרגליים ולשמור לשלב מאוחר יותר.
2. לחמם את השמן בסיר מרק. להוסיף את מחצית החמאה ולטגן את רגלי
הפטריות בשומן החם. לטגן טיגון קל כ- 3 דקות.
3. לקצוץ את הבצל, להוסיף לסיר ולטגן ביחד עם הפטריות כ- 7 דקות, עד
שהבצל מזהיב קלות. לבזוק את הקמח ולטגן 2-3 דקות, עד שהקמח מבעבע.
להוסיף את המרק, המלח והפלפל. לבחוש היטב ולנקות את תחתית הסיר
ודפנותיו כדי להמיס את מיצי הפטריות שנדבקו.
להביא לרתיחה ולבשל 25 דקות על אש בינונית.
4. לפרוס את כובעי הפטריות לרוחבם, כך שכל פרוסה דקה תיראה כחתך של פטריה.
להמיס את שארית החמאה במחבת קטנה ולטגן קלות את הפרוסות, עד שישחימו
מעט, כ- 7 דקות. עד שלב זה אפשר להכין מראש.
5. להוסיף את הפרוסות למרק. לצוק את היין למחבת, לערבב היטב ולהחזיר את
הנוזלים למרק. לבשל כ- 10 דקות.
6. לטרוף את השמנת והחלמון בקערה קטנה. להוסיף חצי כוס מרק חם בבחישה
מתמדת. להחזיר את התערובת לסיר ולבחוש היטב.
לפזר פטרוזיליה צקוץ ולהגיש מיד.
מגיש:
מקור: רות סירקיס
שתף את המתכון