חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק פטריות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק פטריות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
12 כוסות מרק צח או מים
כ-800 גרם פטריות שמפינין+יער או צרוף של סוגים אחרים
4 כפות משמן
100 גרם חמאה
2 בצלים קצוצים
2חלמוני ביצה
6 כפות קמח
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל
1/2 כוס יין לבן
מיכל שמנת
אופן ההכנה
מפרידים את רגלי הפטריות מהכובע וקוצצים, מחממים את השמן ומחצית מכמות החמאה בסיר,
מוסיפים את רגלי הפטריות ומטגנים מעט, מוסיפים את הבצל הקצוץ וממשיכים לטגן כ-10 דקות, מוסיפים את הקמח ומטגנים עוד 2-3 דקות נוספות.
מוסיפים את ההמים/מרק, תבלינים ובוחשים טוב עם כל החומרים, מקפידים לגרד את תחתית הסיר, מבשלים כ-1/2 שעה.
בינתיים פורסים הכובעים לפרוסות, ממיסים במחבת את שארית החמאה ומטגנים הפטריות כ-10 דקות, מוסיפים למרק ללא הנוזלים.
להוסיף לנוזלים היין לבשל כ-2 דקות ולהוסיף לסיר המרק.
את השמנת המתוקה לטרוף עם החלמונים, להוסיף מעט מהמרק החם, לערבב ולהחזיר הכל לסיר.
לערבב היטב ולבשל עוד כמה דקות.
מגיש: 16031953
מקור:
שתף את המתכון