הוראות הכנה
מרכיבים
12 כוסות מרק צח או מים
כ-800 גרם פטריות שמפינין+יער או צרוף של סוגים אחרים
4 כפות משמן
100 גרם חמאה
2 בצלים קצוצים
2חלמוני ביצה
6 כפות קמח
1 כפית מלח
1/2 כפית פלפל
1/2 כוס יין לבן
מיכל שמנת
אופן ההכנה
מפרידים את רגלי הפטריות מהכובע וקוצצים, מחממים את השמן ומחצית מכמות החמאה בסיר,
מוסיפים את רגלי הפטריות ומטגנים מעט, מוסיפים את הבצל הקצוץ וממשיכים לטגן כ-10 דקות, מוסיפים את הקמח ומטגנים עוד 2-3 דקות נוספות.
מוסיפים את ההמים/מרק, תבלינים ובוחשים טוב עם כל החומרים, מקפידים לגרד את תחתית הסיר, מבשלים כ-1/2 שעה.
בינתיים פורסים הכובעים לפרוסות, ממיסים במחבת את שארית החמאה ומטגנים הפטריות כ-10 דקות, מוסיפים למרק ללא הנוזלים.
להוסיף לנוזלים היין לבשל כ-2 דקות ולהוסיף לסיר המרק.
את השמנת המתוקה לטרוף עם החלמונים, להוסיף מעט מהמרק החם, לערבב ולהחזיר הכל לסיר.
לערבב היטב ולבשל עוד כמה דקות.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון