הוראות הכנה
מרכיבים
800 סמ"ק חלב קוקוס (2 פחיות)
400 סמ"ק מים (2 כוסות)
שורש ג'ינג'ר קטן, מגורר
1 שן שום כתושה
1 כפית שמן זית
2 כפיות קארי אדום חריף
2 כפות מיץ לימון
מעט גרד קליפת לימון
2 דגי אנשובי מרוסקים וקצוצים (כתחליף למלח)
400 גרם פירות ים מנוקים וחתוכים - טבעות קלמארי, ראשי קלמארי, שרימפס חתוכים לנתחים.
4 כפות כוסברה קצוצה
8-10 עלי בזיליקום קצוצים
2 כפיות אצות וואקמה שהושרו במים
אופן ההכנה
מטגנים את השום הכתוש בסיר עם מעט שמן זית כדקה, ומוסיפים את המים, חלב הקוקוס, הג'ינג'ר, הקארי, מיץ הלימון, גרד הלימון והאנשובי. מביאים לרתיחה מבעבעת ומוסיפים את פירות הים. מרתיחים שוב, מורידים מהאש, מוסיפים את הכוסברה, האצות והבזיליקום ומגישים מיד.
בתיאבון!
מגיש:
מקור: בהשראת אורי בורי
שתף את המתכון