הוראות הכנה
מרכיבים
4 עצמות מוח יפות
1 בצל
1 כרשה
1/2ראש כרוב קצוץ. או כרוב כבוש
1 כוס עשב הלאושטיאן הרומני ש"בלעדיו לא תיתכן צ`ורבה". (באם אין ניתן לוותר)
2 גזרים.
2 כפות אורז
2 עגבניות בשלות קלופות וחתוכות לקוביות.
1/2 פלפל אדום קטן
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות.
1/2 צרור פטרוזיליה קצוצה.
1/2צרור שמיר קצוץ.
3 גבעולי וחצי ראש סלרי חתוכים.
1 שורש פטרוזיליה.
2 שיני שום.
2 כפות חומץ הדרים.
מלח ופלפל שחור.
מעט סוכר
לכדורי בשר:
200 גרם בשר בקר טחון
1 בצל קטן קצוץ דק
קמח מצה
1 ביצה
1/2כפות אבקת מרק
1/2 כפית פלפל שחור.
אופן ההכנה
כדורי הבשר: מערבבים את הבשר, הבצל הקצוץ, הביצה, אבקת מרק והפלפל. מוסיפים קמח מצה עד שהתערובת הופכת מוצקה מספיק ליצירת הכדורים. בידים רטובות מגלגלים כדורים כגודל כדורי פינג פונג.
2. מרתיחים מים בסיר גדול עם עצמות הבקר. ומטילים לתוכו את כדורי הבשר. מנמיכים מעט את האש, מכסים את הסיר ומבשלים כשעה.
מגרדים גזר , חצי ראש סלרי, שורש פטרוזיליה בפומפייה גסה. קוצצים כרוב לרצועות צרות וארוכות קוצצים שמיר ופטרוזיליה ועלי סלרי ומוסיפים לסיר. מוסיפים גם את קוביות תפוחי האדמה, קוביות העגבנייה, שיני השום ושאר הירקות. מכסים, מנמיכים את האש ומבשלים עוד חצי שעה.
משליכים פנימה את האורז והחומץ בודקים תיבול ומוסיפים קורט סוכר.
מגיש:
מקור: הבלוג של מסלנסקי https://www.tapuz.co.il/blog/viewEntry.asp?EntryId=891964
שתף את המתכון