הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג בשר בקר עם עצם קוביות גדולות
1 בצל קצוץ
3 תפו"א קוביות גדולות
¼ כרוב ירוק קצוץ גס
2-3 גזרים טבעות
2 גמבה או פלפל אדום קצוץ לקוביות קטנות ביותר
2- שיני שום
1 קופסא כרוב כבוש
2-3 עגבניות רכות לבישול ללא הקליפה מגורדות
1-2 כף רסק עגבניות
½ כוס אורז לא חייב
מלח , פלפל שחור
2-3 עלי דפנה
4-5 פלפל אנגלי
קצת סוכר להדגיש את החומץ שבמרק (לא חובה)
קצת שמן
מים
אופן ההכנה
לטגן קלות את הבשר בשמן מכל הצדדים.
להוסיף לטיגון את כל הירקות להמשיך לערבב.
להוסיף את המים ,הכרוב הכבוש, העגבניות ושאר התבלינים. להרתיח את המרק.
לטעום ,אם חסר חומץ, אפשר להוסיף לפי הטעם לבשל כשעה וחצי ולהוסיף
את האורז לבישול (המרק לא צריך לצאת סמיך). להוסיף מים רותחים, במידת הצורך.
לטעום ולהוסיף לפי הטעם האישי. המרק צריך לצאת חמוץ מהכרוב והחומץ.
לבשל עד שהבשר יתרכך וירד מהעצם. (אפשר במקום בקר לשים גרונות של הודו)
אפשר לותר על האורז.
מגיש:
מקור: רומני
שתף את המתכון