הוראות הכנה
מרכיבים
3 גזרים
1 שורש סלרי
1 בצל גדול
350 גרם דלעת
2 קישואים
1 שורש פטרוזיליה
1 חבילה שמיר
1 חבילה פטרוזיליה
2-3 גבעולי סלרי
"בוקה גרני": ענף רוזמרין, 3-4 ענפי טימין, ענף מרווה, 3 עלי דפנה
2 שיני שום קלופות וחצויות
3 גרגרי פלפל
3 גרגרי פלפל אנגלי
קורט אגוז מוסקט מגורר טרי
מלח ופלפל
לכופתאות: 1 כוס קמח מצה
1 כף שמן זית
1 כוס מים רותחים
500 גרם תרד טחון
2 ביצים
3 שיני שום כתושות
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
להכנת המרק קולפים את הירקות וחותכים אותם גס. קושרים את השמיר יחד עם הפטרוזיליה ו"הבוקה גרני". מכניסים את הירקות ועשבי התיבול לסיר ומכסים במים. מתבלים בקורט מלח ופלפל ובאגוז המוסקט. מוסיפים את הפלפל האנגלי והפלפל השחור והשום. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה. מסננים לקבלת מרק צח ומתקנים תיבול עם מלח ופלפל.
להכנת הכופתאות מניחים בקערה את קמח המצה, המים והשמן ובוחשים היטב. מוסיפים את התרד והביצים ומערבבים היטב. מתבלים ומוסיפים את השום. מכסים ומכניסים למקרר למשך שעתיים לייצוב. מחממים בסיר מים עם קורט פלפל וכפית מלח. מרטיבים את הידיים, מגלגלים מהתערובת כופתאות קטנות (בגודל אגוז) ושומטים אותם למים הרותחים. הכופתאות שוקעות ולאחר מכן צפות. מבשלים כעשרים דקות ומוציאים בעזרת כף מחוררת.
מגישים מרק צח עם 2 כופתאות לכל סועד.
מגיש:
מקור: רחל גרא לעיתון גורמה של את
שתף את המתכון