חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק צח עם כופתאות תרד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק צח עם כופתאות תרד
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
3 גזרים
1 שורש סלרי
1 בצל גדול
350 גרם דלעת
2 קישואים
1 שורש פטרוזיליה
1 חבילה שמיר
1 חבילה פטרוזיליה
2-3 גבעולי סלרי
"בוקה גרני": ענף רוזמרין, 3-4 ענפי טימין, ענף מרווה, 3 עלי דפנה
2 שיני שום קלופות וחצויות
3 גרגרי פלפל
3 גרגרי פלפל אנגלי
קורט אגוז מוסקט מגורר טרי
מלח ופלפל
לכופתאות: 1 כוס קמח מצה
1 כף שמן זית
1 כוס מים רותחים
500 גרם תרד טחון
2 ביצים
3 שיני שום כתושות
מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה
להכנת המרק קולפים את הירקות וחותכים אותם גס. קושרים את השמיר יחד עם הפטרוזיליה ו"הבוקה גרני". מכניסים את הירקות ועשבי התיבול לסיר ומכסים במים. מתבלים בקורט מלח ופלפל ובאגוז המוסקט. מוסיפים את הפלפל האנגלי והפלפל השחור והשום. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה. מסננים לקבלת מרק צח ומתקנים תיבול עם מלח ופלפל.
להכנת הכופתאות מניחים בקערה את קמח המצה, המים והשמן ובוחשים היטב. מוסיפים את התרד והביצים ומערבבים היטב. מתבלים ומוסיפים את השום. מכסים ומכניסים למקרר למשך שעתיים לייצוב. מחממים בסיר מים עם קורט פלפל וכפית מלח. מרטיבים את הידיים, מגלגלים מהתערובת כופתאות קטנות (בגודל אגוז) ושומטים אותם למים הרותחים. הכופתאות שוקעות ולאחר מכן צפות. מבשלים כעשרים דקות ומוציאים בעזרת כף מחוררת.
מגישים מרק צח עם 2 כופתאות לכל סועד.
מגיש: dylam
מקור: רחל גרא לעיתון גורמה של את
שתף את המתכון