הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים למעטפת:
1/2 2 ג'רשה (בורגול דק)
¼1 כוסות (400 גר') סולת
11/2 כוס מים
1 כפית מלח
החומרים למילוי:
500 גר' בשר בקר טחון
1 בצל גדול, מגורד וסחוט היטב
1/4 צרור פטרוזיליה, קצוצה דק
1/4 כפית מלח
1/2 כפית בהרט
1/2 כפית פלפל שחור, טחון
החומרים למרק:
1 בצל, קצוץ
4 עגבניות, מגורדות
1 כפית גדושה מלח
1/2 כפית כורכום
1/2 כפית פפריקה מתוקה
1 כפית פפריקה חריפה
1 כפית פלפל שחור
6 כוסות מים
3-2 ענפי סלרי עלים
1 ק"ג דלעת, מקולפת וחתוכה בגודל 5X5 ס"מ
לימון סחוט משני לימונים
אופן ההכנה
אופן הכנת הקובה:
מערבבים היטב סולת, מים ומלח ומשהים 15 דקות. לשים שוב, מחלקים ל-25-20 כדורים ומניחים על מגש משומן.
מערבבים את כל חומרי המילוי.
בידיים משומנות מעט נוטלים כדור בצק ופותחים אותו לקערית דקה (מקפידים שלא תהיה דקה מדי, כדי שלא תתפרק בבישול).
דוחסים לתוך הקערית כף מילוי וסוגרים בחזרה לכדור. מגלגלים בין הידיים ומהדקים לכדור חלק. מניחים בחזרה על המגש המשומן.
אופן הכנת המרק:
מטגנים את הבצל בסיר גדול ומוסיפים עגבניות ותבלינים. מבשלים יחד 5 דקות.
מוסיפים מים וסלרי ומביאים לרתיחה. מוסיפים דלעת.
כשהמרק רותח בשנית מוסיפים בזה אחר זה באיטיות את כדורי הקובה.
כשכל הקובה בפנים מעבירים לאש קטנה ומבשלים ברתיחה עדינה 40 דקות. טועמים ומתקנים תיבול.
טיפ
המרק והקובה טעימים יותר לאחר כמה שעות, כשמעטפת הסולת סופגת את המרק והמרק מסמיך מעט בגלל הסולת.
מגיש:
מקור: סבתא
שתף את המתכון