הוראות הכנה
מרכיבים
2 שיני שום
3 כפות שמן תירס
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף פפריקה מתוקה
2 כפות רסק עגבניות
1 עגבניה קלופה פרוסה דק מאוד
1 כפית כמון
1 כפית מלח
1/4 כוס מיץ לימון
לבלילה
2 כפות קמח מעורבבים ב 1/4 כוס מים
להגשה פרוסת לחם חתוכה לקוביות בתחתית צלחת המרק
אופן ההכנה
1. כותשים שני שיני שום ומטגנים במעט שמן עד שהזהיב להוסיף שתי כפות פפריקה, אפשר חריפה לפי הטעם.+ שתי כפות רסק עגבניות + עגבנייה חתוכה דק ללא קליפה מטגנים הכל 3 - 4 דקות.
2. להציף במים עד חציו של הסיר.להוסיף מלח+ כפית כמון ומיץ משני לימונים.(אפשר להוסיף גם אחרי הבישול כל אחד וטעמו).ובשל כ 20 דקות על אש קטנה לאחר הרתיחה
3. מוסיפים את בלילת הקמח, משתי כפות קמח ומים. לערבב היטב על מנת שלא ייווצרו גושים. לאחר שהמרק מסמיך.
4. לחתוך פרוסת לחם לקוביות ועל זה לצקת את המרק בעודו חם. ממש מעדן!. ושלא נדבר על הריח והארומה שהוא מפיץ בכל הבית.
טיפים: זה הולך טוב עם עסידה. (קמח מבושל במים) שתי כוסות קמח שלוש כוסות מים + ארבע כפות שמן. כפית שטוחה מלח. מרתיחים את המים ולהוסיף את שאר החומרים לערבב היטב על להבה נמוכה עד שמקבלים מרקם חלק. יוצרים כעין כדור ועל זה לשפוך את הקיקוט הידוע. ניתן להוסיף רינגה או קופסא של טונה. אפשרי גם להכין מקמח מים וביצה לערבב טוב . לקחת מעט באמצעות כף ולהוסיף למרק המבעבע. ובתהליך הבישול הכופתאות סופגות את הרוטב, והן נימוחות בפה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון