חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק קיקוט עם עסידה-- גורמה לעניים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

המרק הטריפוליטני לימי החורף ושמו קיקוט
מרק קיקוט עם עסידה-- גורמה לעניים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

המרק הטריפוליטני לימי החורף ושמו קיקוט
הוראות הכנה
מרכיבים
2 שיני שום
3 כפות שמן תירס
1 כף פפריקה מתוקה
1 כף פפריקה מתוקה
2 כפות רסק עגבניות
1 עגבניה קלופה פרוסה דק מאוד
1 כפית כמון
1 כפית מלח
1/4 כוס מיץ לימון
לבלילה
2 כפות קמח מעורבבים ב 1/4 כוס מים
להגשה פרוסת לחם חתוכה לקוביות בתחתית צלחת המרק
אופן ההכנה
1. כותשים שני שיני שום ומטגנים במעט שמן עד שהזהיב להוסיף שתי כפות פפריקה, אפשר חריפה לפי הטעם.+ שתי כפות רסק עגבניות + עגבנייה חתוכה דק ללא קליפה מטגנים הכל 3 - 4 דקות.
2. להציף במים עד חציו של הסיר.להוסיף מלח+ כפית כמון ומיץ משני לימונים.(אפשר להוסיף גם אחרי הבישול כל אחד וטעמו).ובשל כ 20 דקות על אש קטנה לאחר הרתיחה
3. מוסיפים את בלילת הקמח, משתי כפות קמח ומים. לערבב היטב על מנת שלא ייווצרו גושים. לאחר שהמרק מסמיך.
4. לחתוך פרוסת לחם לקוביות ועל זה לצקת את המרק בעודו חם. ממש מעדן!. ושלא נדבר על הריח והארומה שהוא מפיץ בכל הבית.
טיפים: זה הולך טוב עם עסידה. (קמח מבושל במים) שתי כוסות קמח שלוש כוסות מים + ארבע כפות שמן. כפית שטוחה מלח. מרתיחים את המים ולהוסיף את שאר החומרים לערבב היטב על להבה נמוכה עד שמקבלים מרקם חלק. יוצרים כעין כדור ועל זה לשפוך את הקיקוט הידוע. ניתן להוסיף רינגה או קופסא של טונה. אפשרי גם להכין מקמח מים וביצה לערבב טוב . לקחת מעט באמצעות כף ולהוסיף למרק המבעבע. ובתהליך הבישול הכופתאות סופגות את הרוטב, והן נימוחות בפה.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון