מרק קרופניק שהוא ארוחה בפני עצמה ובאמת אין צורך בכלום יותר.העיקר העצם.
המרק הזה נחשב ל"מרק של עניים" בגלל ההרכב הלא-בשרי שלו אבל אני - מוכנה כל החורף לחיות ממנו ומי שמתעסק בענייני דיאטה - תאמינו או לא זו ארוחה שלמה - ומי שיוכל לקום מהשולחן ולדרוש עוד משהו - שיקום.
אני אישית קונה עצמות מוח - שאין עליהן שומן אלא רק סחוס. זה כל הכיף אח"כ. לא צריך כלום !
|
|
מרק קרופניק שהוא ארוחה בפני עצמה ובאמת אין צורך בכלום יותר.העיקר העצם.
המרק הזה נחשב ל"מרק של עניים" בגלל ההרכב הלא-בשרי שלו אבל אני - מוכנה כל החורף לחיות ממנו ומי שמתעסק בענייני דיאטה - תאמינו או לא זו ארוחה שלמה - ומי שיוכל לקום מהשולחן ולדרוש עוד משהו - שיקום.
אני אישית קונה עצמות מוח - שאין עליהן שומן אלא רק סחוס. זה כל הכיף אח"כ. לא צריך כלום !
|
הוראות הכנה
מרכיבים
4 - 5 גזרים
2-3 קישואים
4-5 תפוחי אדמה
בצל גדול חתוך לפרוסות עגולות בעובי בינוני
1 וחצי כוס גריסי פנינה- מושרים ושטופים היטב
2 עצמות מוח - שיש עליהם סחוס וקצת בשר
המון פטרוזיליה וסלרי עלים - שטוף ורחוץ
אופן ההכנה
הכנה:
לשטוף ולהשרות את הגריסים
לחתוך את כל הירקות לקוביות בגודל בינוני
להכניס לסיר לפי הסדר הבא:
לטגן את פרוסות הבצל עד שישחים.
להוסיף הגזר, הקישואים ואת העצמות. לערבב היטב ולאדות כ- 5-6 דקות.
להוסיף כף אבקת מרק עוף ולהמשיך לבחוש
להוסיף מים עד כמה שגודל הסיר מאפשר ולהרתיח. להוריד את האש ללהבה בינונית ולבשל כ-10 דקות.
להוסיף את הגריסים השטופים ואת תפוחי האדמה ושוב לתת רתיחה קטנה.
להוסיף בשל זה את הצרור הגדול של הירק למרק ולבשל כ- חצי שעה נוספת על אש בינונית עד נמוכה או עד שהגריסים ותפוחי האדמה מוכנים. בשלב זה לא לבחוש יותר מדי בסיר על מנת שתפוחי האדמה ישארו במצב של קוביות. במהלך הבישול בשום פנים ואופן לא להוסיף מים נוספים לסיר. לטבל במלח לפי הטעם. אפשר להוסיף לקראת סוף הבישול פטריות מיובשות.
מגיש:
מקור: פורום
שתף את המתכון