חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק "קרופניק פולני" עם כופתאות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק שהוא יכול לשמש כארוחה בפני עצמה
מרק "קרופניק פולני" עם כופתאות
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק שהוא יכול לשמש כארוחה בפני עצמה
הוראות הכנה
מרכיבים
למרק:
1 ק"ג בשר "שפונדה" עם עצם , חתוך לקוביות
3-4 גזרים , חתוכים לקוביות קטנות
1 בצל , חתוך לקוביות קטנות
4-5 תפוחי אדמה, חתוכים לקוביות קטנות
½ כרוב ירוק חתוך דק
4-5 שני שום, פרוסים דק
½ כוס גריסי פנינה קטנים
3 כפות אבקת מרק בטעם עוף
מלח
פלפל שחור
3 עלי דפנה
4-5 גרגרי פלפל אנגלי
מים לכיסוי
לכופתאות:
1 תפו"א גדול
1 ביצה טריה
2 כפות שמן או שומן אווז
2-3 כפות קמח לבן
מלח ופלפל שחור
צרור שמיר קצוץ להוסיף בתום הבישול של המרק
אופן ההכנה
להכניס את כל מרכיבי המרק יחד לסיר גדול. למלא במים עד הגובה המותר (שלא יגלוש)
להוסיף את התבלינים ולבשל על אש גבוהה עד לרתיחה מלאה ואז על אש בנונית.
לבשל כך כשעה וחצי לכסות את הסיר חלקית. אם יש ירידה בכמות המים אפשר
להוסיף מים רותחים בלבד.
להכנת הכופתאות:
לגרד בפומפיה דקה את הבצל ותפו"א
להוסיף את הביצה והשמן לערבב, ואז להוסיף בעדינות את הקמח עד שהעיסה תהיה חצי נוזלית להוסיף את התבלינים לפי הטעם.
לקחת 2 כפות. באחת למלא פחות מחצי כף מהתערובת, ובכף השניה להוריד לסיר המרק לאט לאט. כך לעשות עם כל התערובת ולתת לזה להתבשל יחד עם המרק עוד כשעתיים .
המרק מוכן כשהבשר רך לאכילה.
לבדוק כל פעם שיש מספיק נוזלים.
להוסיף לסיר את השמיר הקצוץ. לבשל כחמש דקות ולהגיש.
המרק צריך לצאת קצת סמיך
מגיש: shoshig
מקור: פולני משודרג
שתף את המתכון