הוראות הכנה
מרכיבים
10 חצילים גדולים
4 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות
1 כרישה חתוכה לקוביות
4 שיני שום כתושות
1/2 חבילת גבינת עיזים "פרומעז"
1 קופסה שמנת לבישול
5 כפות שמן זית
7 כוסות ציר עוף או מים
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
נקלה את החצילים על להבה או בגריל. יש לדקור את החצילים מספר דקירות קודם לכן כדי להמנע מ"פיצוץ לא מבוקר", ולהפוך אותם עד שיהיו רכים וחרוכים. לאחר מכן נקלוף את החצילים ונניח את בשר החצילים במסננת למשך מספר דקות, ליציאת הנוזלים.
נחמם בסיר את שמן הזית ונטגן את הבצל החתוך, השום והכרישה עד להזהבה. כשהבצל הוזהב נכניס גם את בשר החצילים, ונטגן במשך 8-10 דקות. לאחר מכן נוסיף את השמנת לבישול, ולאחר כדקה גם את ציר העוף (לנטולי ציר ניתן להוסיף מים), מלח ופלפל שחור גרוס טרי. נביא לרתיחה ונבשל על אש בינונית 10 דקות נוספות.
ניתן למרק להתקרר מעט, נעביר למעבד מזון, בתוספת גבינת העיזים, ונטחן יחד היטב, לקבלת מחית סמיכה, חלקה ועדינה. נתקן תיבול, נחזיר לסיר לחימום קצר ונגיש.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון