חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק קרם חצילים קלויים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אין כמו מרק חורפי סמיך ומהביל... רק שיגיע כבר החורף!!!
מרק קרם חצילים קלויים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אין כמו מרק חורפי סמיך ומהביל... רק שיגיע כבר החורף!!!
הוראות הכנה
מרכיבים
10 חצילים גדולים
4 בצלים בינוניים חתוכים לקוביות
1 כרישה חתוכה לקוביות
4 שיני שום כתושות
1/2 חבילת גבינת עיזים "פרומעז"
1 קופסה שמנת לבישול
5 כפות שמן זית
7 כוסות ציר עוף או מים
מלח ופלפל שחור גרוס
אופן ההכנה
נקלה את החצילים על להבה או בגריל. יש לדקור את החצילים מספר דקירות קודם לכן כדי להמנע מ"פיצוץ לא מבוקר", ולהפוך אותם עד שיהיו רכים וחרוכים. לאחר מכן נקלוף את החצילים ונניח את בשר החצילים במסננת למשך מספר דקות, ליציאת הנוזלים.
נחמם בסיר את שמן הזית ונטגן את הבצל החתוך, השום והכרישה עד להזהבה. כשהבצל הוזהב נכניס גם את בשר החצילים, ונטגן במשך 8-10 דקות. לאחר מכן נוסיף את השמנת לבישול, ולאחר כדקה גם את ציר העוף (לנטולי ציר ניתן להוסיף מים), מלח ופלפל שחור גרוס טרי. נביא לרתיחה ונבשל על אש בינונית 10 דקות נוספות.
ניתן למרק להתקרר מעט, נעביר למעבד מזון, בתוספת גבינת העיזים, ונטחן יחד היטב, לקבלת מחית סמיכה, חלקה ועדינה. נתקן תיבול, נחזיר לסיר לחימום קצר ונגיש.
מגיש: Coolmood
מקור:
שתף את המתכון