הוראות הכנה
מרכיבים
6 ראשי שום שלמים
4 בצלים בינוניים קלופים
3 כפות חמאה
מלח, פלפל לבן
מעט אגוז מוסקט
1 חבילה שמנת מתוקה
2 כוסות מרק בשר טוב או מרק עוף
חצי כוס יין לבן
אופן ההכנה
1. קולפים את השום (כדי להקל על המלאכה כדאי להשרות כחצי שעה לפני במים קרים). את הבצל קוצצים גס, שמים סיר אל-חלד קר, בעל תחתית עבה, מניחים את שיני השום, הבצל והחמאה, מכסים, מעבירים לאש קטנה, ולאחר עשר דקות מערבבים. מכסים ומסירים מהאש, כדי שהשום יתאדה בלי להישרף.
2. לאחר עשר דקות נוספות מחזירים לאש, מאדים עוד 3 דקות, מערבבים בכף עץ ומוסיפים גם את היין, המרק והשמנת.
3. מרתיחים בעדינות תוך כדי ערבוב, עד שהמרק מסמיך. מתבלים בעדינות במלח, פלפל לבן ואגוז מוסקט. לטחון בבלנדר ולהגיש.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון
