חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק קרם שום
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק זה יוצא אלוהי, בתנאי שהבצל והשום המאודים לא קיבלו שמץ של צבע זהוב. הנועזים מוסיפים לקראת ההרתחה עוד שן שום כתושה. brשל צחי בוקששתר
מרק קרם שום
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק זה יוצא אלוהי, בתנאי שהבצל והשום המאודים לא קיבלו שמץ של צבע זהוב. הנועזים מוסיפים לקראת ההרתחה עוד שן שום כתושה. brשל צחי בוקששתר
הוראות הכנה
מרכיבים
6 ראשי שום שלמים
4 בצלים בינוניים קלופים
3 כפות חמאה
מלח, פלפל לבן
מעט אגוז מוסקט
1 חבילה שמנת מתוקה
2 כוסות מרק בשר טוב או מרק עוף
חצי כוס יין לבן
אופן ההכנה
1. קולפים את השום (כדי להקל על המלאכה כדאי להשרות כחצי שעה לפני במים קרים). את הבצל קוצצים גס, שמים סיר אל-חלד קר, בעל תחתית עבה, מניחים את שיני השום, הבצל והחמאה, מכסים, מעבירים לאש קטנה, ולאחר עשר דקות מערבבים. מכסים ומסירים מהאש, כדי שהשום יתאדה בלי להישרף.
2. לאחר עשר דקות נוספות מחזירים לאש, מאדים עוד 3 דקות, מערבבים בכף עץ ומוסיפים גם את היין, המרק והשמנת.
3. מרתיחים בעדינות תוך כדי ערבוב, עד שהמרק מסמיך. מתבלים בעדינות במלח, פלפל לבן ואגוז מוסקט. לטחון בבלנדר ולהגיש.
מגיש: גן-עדן
מקור:
שתף את המתכון