חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק קרם שורשים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

המרק הזה מתאים לפסח, כאשר בשוק יש כרישה חדשה ומתחילה עונת הגזר הלבן(הפרסניפ)- brמקור מצוין לחומצה פולית וסיבים תזונתיים.
מרק קרם שורשים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

המרק הזה מתאים לפסח, כאשר בשוק יש כרישה חדשה ומתחילה עונת הגזר הלבן(הפרסניפ)- brמקור מצוין לחומצה פולית וסיבים תזונתיים.
הוראות הכנה
מרכיבים
8 כוסות מים
½ ק"ג גזר לבן (פרסניפ) מקולף וקצוץ
1 תפו"א גדול מקולף וחתוך גס
1 כרישה (חלק לבן בלבד) או 2 בצלצלי שאלוט קצוצים
1 כוס בצל קצוץ
1 עלה דפנה עם 5 גרגרי פלפל אנגלי
50 גרם חמאה או ¼ כוס שמן זית או חצי-חצי
קורט אגוז מוסקט
מלח
פלפל לבן לפי הטעם
1 כוס שמנת 15% (שמנת לבישול) או חלב או חלב קוקוס
½ כוס כוסברה קצוצה או שמיר, לקישוט
אופן ההכנה
1. ממלאים קערה ב-8 כוסות מים. חותכים את הפרסניפ (הגזר הלבן), תפו"א והגזר ומוסיפים
לקערה.
2.קושרים את עלה הדפנה וגרגירי הפלפל האנגלי בפיסת בד גבינה (גזה).
3.מחממים חמאה (או ¼ כוס שמן זית או חצי-חצי) בסיר גדול. מסננים את הירקות (שומרים
על המים) ומוסיפים עם הכרישה והבצל לסיר. מבשלים 5 דקות בבחישה לעיתים קרובות.
4. מוסיפים את מי ההשרייה חבילת התבלינים ואגוז מוסקט. מתבלים במלח ופלפל ומביאים
לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים 40 דקות עד שהירקות מוכנים.
מצננים מעט, מוציאים את חבילת התבלינים והגזר ומרסקים את יתר הירקות בבלנדר או מעבד
מזון (עם כמות מרק הדרושה).
5. לפני ההגשה, טוחנים כוסברה או שמיר עם השמנת, בוחשים לתוך המרק ומחממים - אך
לא מרתיחים.
בתיאבון!
מגיש: amitsur
מקור: ידיעות אחרונות
שתף את המתכון