הוראות הכנה
מרכיבים
1.5 כוס/ות שום (שיניים) - מקולפות
1 סלרי - קצוץ דק
2 בצל לבן - קצוצים דק
5 תפוח אדמה - קלופים וחתוכות לקוביות
מלח
2.5 ליטר מים
5 כפות שמנת מתוקה
3 יח' בצל ירוק - קצוץ
פלפל שחור - לפי הטעם
5 כף/ות שמן זית
ללחם:
1/2 ק"ג קמח לבן
1/2 ק"ג לחם מלא
2 כפות שמרים יבשים
1 כף סוכר
1 כפית מלח
כ-3 כוסות מים (פשוט להרגיש את הבצק)
אופן ההכנה
1.בסיר בינוני מחממים את חמש כפות השמן בסיר על אש קטנה ומטגנים שתי דקות
כל ירק על פי הסדר הבא: בצל, תפוח אדמה,סלרי ושום.
2.מוסיפים את המים ומבשלים 25-30 דקות על אש גבוהה תוך ערבוב כל חמש דקות.
3. מתבלים במלח ובפלפל.
4.מעבירים למעבד מזון וטוחנים את המרק עד לקבלת מחית חלקה. ומסננים.
5.בקערית לחם/או בכל קערת הגשה מוסיפים כף שמנת, זרזיף שמן זית ובצל ירוק לקישוט
להכנת הלחם הביתי -
ללחם:
1.לנפות את הקמח קערת מיקסר ולערבב את כל המרכיבים היבשים לקערה.
2.להוסיף מים תוך כדי ערבוב וללוש כ-10 דקות, עד לקבלת בצק חלק וגמיש. מותר לשנות את כמות המים בזמן הלישה כדי לקבל בצק טוב (מזג אוויר וסוג הקמח)
3.לקמח קערה גדולה ולהניח בתוכה את הבצק לתפיחה של כ-30 דקות, או עד שיכפיל את נפחו (תלוי בטמפרטורה ובטריות השמרים). את הקערה לכסות במגבת רטובה.
4.בגמר הטפיחה לחבוט בבצק כדי להוציא ממנו את האוויר ולהוציא אותו מהקערה.
5.לחצות את הבצק לארבע ולעשות מכל חלק (כיכר בצק) ומניחים על תבנית מרופדת בנייר אפיה במרחקים גדולים האחד מהשני ולכסות שוב במגבת. ולהתפיח לעוד 30 דקות
6.כ-10 דקות לפני תום התפיחה להדליק את התנור (במצב טורבו) על חום 200 מ"צ.
7. לפני שמכניסים לתנור לחרוץ על חלקו העליון של הלחם X, בעזרת סכין חדה ומשוננת למרוח ביצהאו לפזר קמח יבש על הלחם
8. מכניסים לתנור בתחתיתו תבנית עם מים ולהכניס את תבנית הלחם לכ 40 דקות עד אשר הוא שחום קלות לבדיקת סיום האפיה באמצעות נקישה על תחתיתו שמניבה צליל חלול עמום. אבל לא מזיק להציץ קודם ולבחון את הצבע.
9.מוציאים את הלחם לרשת לקירור לחם החדר
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון