הוראות הכנה
מרכיבים
1 כף שמן זית או חמאהl
1 בצל גדול קצוץ דק
שיניים משני ראשי שום, קלופות וקצוצות דק
1 כוס יין לבן יבש
1 ליטר ציר עוף (וכן, אפשר מאבקת ציר איכותית)
1 עליה דפנה
2 ספלים של קוביות בגט ישן
3/4 כוס שמנת לבישול
1/2 כוס גבינת גרוייר או פרמג'אן מגוררת
אופן ההכנה
1. מחממים את השמן/חמאה בסיר רחב. מוסיפים את הבצל והשום, ומטגנים על אש בינונית בערך 10-12דקות עד קירמול, לא להשחים!
2. מוסיפים את היין, מכסים, מנמיכים את האש, ומבשלים כ-10 דקות, מערבבים מדי פעם.
3. מוסיפים את עלה הדפנה, והציר, ומביאים לרתיחה.
4. מנמיכים את האש ומבשלים על אש קטנה 30 דקות.
5. מוסיפים את קוביות הלחם ומכבים את האש מיד.
6. מניחים ללחם לספוג נוזלים משך 10 דקות.
7. מוסיפים את השמנת המתוקה, מתבלים במלח, פלפל שחור לפי הטעם.
8. טוחנים בבלנדר מוט עד שחלק לגמרי.
מגישים חם, עם גבינה מגוררת מעל.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון