חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק שורש סלרי קטיפתי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מדהים פשוט מדהים
מרק שורש סלרי קטיפתי
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מדהים פשוט מדהים
הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים:
4 כפות מרגרינה או חמאה ללא מלח
1 ק"ג שורש (ראש) סלרי (3-2 גדולים) קלופים וחתוכים לקוביות קטנות.
2 גבעולי כרישה צעירים (החלק הלבן בלבד) רחוצים ופרוסים.(לא תמיד יש לי)
4 שלוט קלופים וקצוצים – אפשרי גם בצל.
3 תפוחי אדמה קלופים ומגוררים – כדי שיתבשל יותר מהר.
8 כוסות ציר עוף או ציר ירקות
מלח ופלפל לבן טחון טרי
1 כוס שמנת צימחית או רגילה (לא הכרחי אבל מוסיף המון).
לעיטור:
3 כפות עירית קצוצה
¼ כוס שקדים פרוסים קלויים (לא הכרחי)
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
1. ממסים בסיר גדול את המרגרינה על להבה בינונית.
2. מוסיפים את הסלרי, כרישה ושלוט ומאדים כ- 15 דקות מערבבים מפעם לפעם.
3. מוסיפים את תפוחי האדמה, המרק המלח והפלפל ומביאים לרתיחה.
4. מנמיכים את הלהבה, מכסים את הסיר, מבשלים כ-40 דקות.
5. מורידים מהאש ומצננים כ- 5 דקות.
6. בעזרת ממחה ידני טוחנים בתוך הסיר למחית חלקה, ומביאים שוב לרתיחה.
7. מוסיפים את השמנת טועמים ומטבלים לפי הטעם.
8. להגשה מחלקים לקערות מרק וזורים מעל עירית ושקדים קלויים
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון