הוראות הכנה
מרכיבים
200 גרם שעועית לוביה (BLACK EYED PEAS) מושרית ללילה
200 גרם בשר ראש חתוך לקוביות
חצי בצל קצוץ דק
1 גזר חתוך לקוביות
1 תפו"א בינוני חתוך לקוביות
מעט פלפל חריף קצוץ
שום ירוק וטרי קצוץ דק
חופן שמיר קצוץ דק
1 קופסא (250 גרם) עגבניות מרוסקות
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל
אופן ההכנה
מבשלים את השעועית לאחר השרייה במים עם מעט מלח למשך כשעתיים עד שעתיים ורבע (להתרככות חלקית עד מלאה). מסננים.
מחממים את השמן בסיר גדול. מטגנים את הבצל עם הבשר עד לסגירת הבשר. מוסיפים את הפלפל החריף והשום הירוק. מערבבים היטב ומוסיפים את הגזר ותפו"א ומטגנים תוך ערבוב כשתי דקות. מוסיפים מים כדי מחצית גובה הסיר. מוסיפים את השעועית המסוננת ואת העגבניות המרוסקות. מערבבים היטב. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מוסיפים את השמיר. מתקנים תיבול על ידי מלח ופלפל לפי הטעם, מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון