חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק שעועית לוביה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק שעועית לוביה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
200 גרם שעועית לוביה (BLACK EYED PEAS) מושרית ללילה
200 גרם בשר ראש חתוך לקוביות
חצי בצל קצוץ דק
1 גזר חתוך לקוביות
1 תפו"א בינוני חתוך לקוביות
מעט פלפל חריף קצוץ
שום ירוק וטרי קצוץ דק
חופן שמיר קצוץ דק
1 קופסא (250 גרם) עגבניות מרוסקות
2 כפות שמן זית
מלח ופלפל
אופן ההכנה
מבשלים את השעועית לאחר השרייה במים עם מעט מלח למשך כשעתיים עד שעתיים ורבע (להתרככות חלקית עד מלאה). מסננים.
מחממים את השמן בסיר גדול. מטגנים את הבצל עם הבשר עד לסגירת הבשר. מוסיפים את הפלפל החריף והשום הירוק. מערבבים היטב ומוסיפים את הגזר ותפו"א ומטגנים תוך ערבוב כשתי דקות. מוסיפים מים כדי מחצית גובה הסיר. מוסיפים את השעועית המסוננת ואת העגבניות המרוסקות. מערבבים היטב. מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש. מוסיפים את השמיר. מתקנים תיבול על ידי מלח ופלפל לפי הטעם, מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה.
מגישים חם.
מגיש: dylam
מקור:
שתף את המתכון