הוראות הכנה
מרכיבים
10 פרוסות חזה אווז חתוך לרצועות
2 קופסאות שעועית שחורה
או
1 כוס שעועית שחורה שהושרתה ללילה ובושלה עד ריכוכה
1 בצל גדול חתוך לקוביות
1 קופסא תירס
1.5 כפות מרק עוף
2 שיני שום כתושות
1/2 כפית פלפל שחור
1 כפית מחוקה מלח
1/2 כפית אורגנו
1 כף רוטב טבסקו לחילופין ניתן להכניס פלפל אדום חריף קצוץ
אופן ההכנה
1. בסיר גדול מטגנים עד להזהבה את רצועות האווז
2. מוציאים את רצועות האווז ומניחים בצד
3. בשומן האווז שנשאר בסיר מאדים את הבצל עד שקיפות ומוסיפים את השום לדקה נוספת
4. מוסיפים את אבקת המרק ומים רותחים כליטר וחצי מים
5. מוסיפים את השעועית השחורה והתירס ומערבבים
6. מוסיפים את שאר התבלינים ומחצית מכמות חזה האווז המטוגן
7. מביאים לרתיחה
8. עם ממחה לפירה ממחים בסיר חצי מכמות השעועית השחורה
9. מנמיחים להבה ומבשלים לעוד 20 דקות עד שהמרק מסמיך
10 מגישים בצלחת עם מעט רצועות חזה אווז מעל וקרוטונים
מגיש:
מקור: שף גון ארהב
שתף את המתכון