הוראות הכנה
מרכיבים
לחילבה: חצי כוס גרגרי חילבה מושרים לילה שלם (להחליף את המים כ-4 פעמים)
1 מיץ מלימון אחד
חצי כוס כוסברה קצוצה ללא גבעולים
מלח לפי הטעם. מים לפי הצורך
למרק: עצמות עם בשר כבש כ-1 ק"ג
4 גזר קלוף פרוס לעיגולים דקים
1 בצל קצוץ
400 גר שעועית לבנה קטנה מושרית מהלילה
חצי כרוב קטן קצוץ בנוני
4-5 תפו"א קלוף ופרוס לקוביות קטנות
1 קופסא רסק עגביות בנונית
קצת שמן זית, מלח ,תבלין חוואג' למרק כ-4 כפות,פלפל שחור,אבקת מרק בטעם עוף
5 עלי דפנה וכמה גרגרי פלפל אנגלי
2 לימון פרסי,או מלח לימון (לא חייב רק מי שאוהב מרק בטעם לימוני)
מים , סיר בגודל כ-6 או 5 ליטר גבוה.
אופן ההכנה
המרק:
לחמם את השמן זית ולהוסיף את הבשר חתוך לקוביות גדולות יחד עם העצמות, לטגן קלות
מכל הצדדים, להוסיף את הירקות להמשיך לערבב קלות , להוסיף את רסק העגבניות והתבלינים
לערבב ומיד להוסיף את המים והשועית . לחכות לרתיחה לכסות חלקית את הסירולהמשיך לבשל על אש קטנה כ-4 שעות עד שהשעועית רכה, במידה וחסר מים יש להוסיף מים רותחים בלבד . לבדוק את התיבול אפשר להוסיף לפי הטעם.
חילבה:
לשפוך את המים המושרים של החילבה, להכניס את הגרגרים לבלנדר יחד עם המיץ לימון קצת
מלח
והכוסברה (אפשר ללא כוסברה) וחצי כוס מים . לערבל עד שהגרגרים יהפכו לעיסה.
להכניס למקסר עם זרועות הקצפה את העיסה ולהתחיל לערבב כשמדי פעם מכניסים מים
לפי הצורך עד שהעיסה תהיה אורירית מלאה בועות ומכפילה את עצמה .
אפשר לשמור במקרר כמה ימים.
להגשה: צלחת של מרק עם צלוחית של חילבה ליד וכמובן פיתות חמות , את החילבה מוסיפים
למרק אפשר גם להוסיף סחוג חריף , טובלים פיתה במרק ואוכלים .
מגיש:
מקור: תימני
שתף את המתכון