הוראות הכנה
מרכיבים
150 גרם שעועית שחורה מושרית במים 24 שעות
2 ליטר מים
לסלסה: 3 עגבניות
2 לימונים כבושים
2 שיני שום
1 כף צ'ילי צ'יפוטלה
צרור כוסברה
שמן זית
מלח
להגשה: שמנת חמוצה
2 טורטיות חתוכות לרצועות
אופן ההכנה
מבשלים את השעועית במים עד שהיא מתרככת מאד ומתבלים במלח ופלפל. שומרים 6 כפות של שעועית בנפרד ואת היתר מעבירים למעבד מזון וטוחנים עם חלק ממי הבישול לקבלת מרק סמיך וחלק.
טוחנים ביחד את כל מרכיבי הסלסה.
מטגנים את רצועות הטורטיה בשמן זית עד לפריכות. מוזגים את המרק לצלחות, מניחים במרכז כל צלחת כף מגרגרי השעועית השלמים, 2 כפות סלסה וכף שמנת חמוצה. מקשטים ברצועות הטורטיה ומגישים.
מגיש:
מקור: שף יניב גור-אריה
שתף את המתכון