חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מרק תפוחי אדמה וכרישה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מרק תפוחי אדמה וכרישה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
למחית שום:
30 שיני שום שלמות
1/2 כוס שמן זית
כפית מלח גס
למרק:
4-5 גבעולי כרישה (החלק הלבן בלבד, פרוס דק)
3 בצלים קצוצים
כף זרעי כוסברה טחונים
1 ק"ג תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
2 ליטר ציר עוף או ירקות
פלפל שחור ומלח
10 בצלי שאלוט פרוסים
אופן ההכנה
השום:
מחממים תנור ל180 מעלות. מערבבים שמן, שום ומלח ואופים כשעה. מצננים מעט וסוחטים את תכלות שיני השום. שומרים את השמן.
המרק:
בסיר כבד ורחב מחממים את השמן בו נאפו שיני השום ומטגנים את הכרישה, הבצל והסלרי כ- 20 דקות, עד שהם רכים אך לא משחימים.
מוסיפים את זרעי הכוסברה, מערבבים ומבשלים 2 דקות.
מוספים את תפוחי האדמה, מערבבים ומבשלים עוד 2 דק'. מוסיפים את השום והציר ומבשלים כ1/2 שעה.
מעבירים את תכולת הסיר בכמה מחזורים לבלנדר וממחים למרק קרם חלק. מחזירים לסיר ומתבלים.
מחממים את יתרת השמן זית ומטגנים את השאלוט עד שהם צהובים ופריכים מעט.
מעבירים את הסלט לצלחות הגשה. מפזרים מעט שאלוט בכל מנה ומגישים חם.
מגיש: mellow
מקור: דני מאייר - TABLA, NY (עיתון)
שתף את המתכון