הוראות הכנה
מרכיבים
למעטפת:
1/2 קג גריש
כוס מים
1/2 קג סולת
1 כפית מלח
לקאלייה:
1 קג בשר בקר חתוך לקוביות בגודל 2 סמ (נתח מס 2, צלעות העורף)
1/2 כוס שמן לטיגון תירס/קנולה
ראש שום שלם קלוף (אפשר גם פחות)
7-5 גבעולי ועלי סלרי ירוק קצוצים דק
מלח
אופן ההכנה
1. מכינים את הבשר הצלוי: מחממים שמן במחבת ברזל או במחבת רחבה על אש בינונית, ומוסיפים את חתיכות הבשר. צורבים מכל הצדדים, עד שהבשר משנה את צבעו. מנמיכים את הלהבה. ממשיכים לצרוב את הבשר כשעה וחצי עד שעתיים, עד שהוא יבש לגמרי וכמעט מתפרק. אם יש צורך, מוסיפים מעט שמן.
2. מעבירים את הבשר למעבד מזון, וכותשים בפולסים עד למצב סיבי.
3. מכינים את המלית: כותשים סלרי ושום במעבד מזון בפולסים. מוסיפים לבשר יחד עם מלח ומערבבים.
4. מניחים גריש בקערה ושוטפים כמה פעמים, עד שהמים יוצאים צלולים. יוצקים כוס מים על הגריש ומשרים 40-30 דקות, או עד שהמים נספגים.
5. מנפים סולת לתוך הקערה עם הגריש, מוסיפים מלח ולשים עד לקבלת בצק אחיד ורך.
6. קורצים מהבצק כדורים בגודל כדור פינג-פונג בידיים רטובות ולוחצים במרכז כל כדור, עד שנוצרת קערית בעלת דפנות דקות יחסית.
7. מניחים בכל קערית כ-2 כפיות מן המלית ומכווצים את הדפנות פנימה. מגלגלים לצורת כדור, או משטחים לדיסק פחוס יותר
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון