חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מתכון בסיסי לקובה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון בסיסי לקובה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
למעטפת:
1/2 ק”ג ג’ריש
כוס מים
1/2 ק”ג סולת
1 כפית מלח
לקאלייה:
1 ק”ג בשר בקר חתוך לקוביות בגודל 2 ס”מ (נתח מס’ 2, צלעות העורף)
1/2 כוס שמן לטיגון תירס/קנולה
ראש שום שלם קלוף (אפשר גם פחות)
7-5 גבעולי ועלי סלרי ירוק קצוצים דק
מלח
אופן ההכנה
1. מכינים את הבשר הצלוי: מחממים שמן במחבת ברזל או במחבת רחבה על אש בינונית, ומוסיפים את חתיכות הבשר. צורבים מכל הצדדים, עד שהבשר משנה את צבעו. מנמיכים את הלהבה. ממשיכים לצרוב את הבשר כשעה וחצי עד שעתיים, עד שהוא יבש לגמרי וכמעט מתפרק. אם יש צורך, מוסיפים מעט שמן.
2. מעבירים את הבשר למעבד מזון, וכותשים בפולסים עד למצב סיבי.
3. מכינים את המלית: כותשים סלרי ושום במעבד מזון בפולסים. מוסיפים לבשר יחד עם מלח ומערבבים.
4. מניחים ג’ריש בקערה ושוטפים כמה פעמים, עד שהמים יוצאים צלולים. יוצקים כוס מים על הג’ריש ומשרים 40-30 דקות, או עד שהמים נספגים.
5. מנפים סולת לתוך הקערה עם הג’ריש, מוסיפים מלח ולשים עד לקבלת בצק אחיד ורך.
6. קורצים מהבצק כדורים בגודל כדור פינג-פונג בידיים רטובות ולוחצים במרכז כל כדור, עד שנוצרת קערית בעלת דפנות דקות יחסית.
7. מניחים בכל קערית כ-2 כפיות מן המלית ומכווצים את הדפנות פנימה. מגלגלים לצורת כדור, או משטחים לדיסק פחוס יותר
מגיש: רדמילה פשנוב
מקור:
שתף את המתכון