חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


מתכון ללחם
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

מתכון ללחם
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג קמח
2 כוסות מים פושרים
חצי כוס שמן זית
1 כף סוכר
פחות מכף מלח
כף שמרים יבשים (ביום קר כף ורבע)
לציפוי:
תערובת מים עם סוכר או ביצה טרופה
אופן ההכנה
אם משתמשים במערבל : להכניס את הנוזלים המלח והסוכר יחד עם 2 כוסות קמח ולערבל כדקה. להכניס את השמרים ולערבל עוד כדקה'דקה וחצי. להוסיף את שאר הקמח. היות והמערבלים עפ"י רוב (לי יש MAGIMIX 5100) אינם יכולים לעבל ק"ג קמח. יש להוציא את הבצק לחלקו ל2 ולערבל כל חלק בנפרד עוד כדקה וחצי.
אם לשים ביד : לעבבב את הקמח עם השמרים ואח"כ להוסיף את שאר החומרים וללוש לבצק רך. (יש לשים לב שהשמרים לא יגעו במלח)
לאחר מכן לחבר את שני החלקים ולהתפיח בקערה בערך לשעה (עד שהבצק יכפיל את נפחו). לפני ההתפחה למרוח את הכדור בצק בשמן כדי שלא יתיבש.
לאחר ההתפחה יש לייצר צורות של לחם/לחמניות/חלות (אני מכין גלילם של בצק שיוצא כלחם ארוך)
להתפיח לעוד כשעה. לצפות את הלחם בביצה או מים (ראה לעיל)
לחמם תנור לחום של 180/200 מעלות זה משתנש מתנור לתנור (אני מניח שאחרי האפיה הראשונה אתם תלמדו.
להכניס את הלחמים ולאפות כ 45 דקות. אם רוצים קרום קשה יש להכניס קערה עם מים לתנור בו נמצאים הלחמים. יש להוציא את הקערה כעבור כ 20 דקות.
בתאבון
מגיש: מושמוש
מקור: עצמי
שתף את המתכון