חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


"נגולה"- לחם פורים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זהו לחם בית אפוי עם ביצה שלמה מעל אשר רצועות בצק מחזיקות אותה.
"נגולה"- לחם פורים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

זהו לחם בית אפוי עם ביצה שלמה מעל אשר רצועות בצק מחזיקות אותה.
הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג קמח
50 גר' שמרים
3 ביצים
1/2 כוס שמן
1 כף גרגירי שומשום
1 כוס שקדים קצוצים (ללא קליפה)
1 כף גרגירי אניס
חצי כף מלח
1/2 2 כוסות מים פושרים
3/4 כוס סוכר
4 ביצים שלוקות
אופן ההכנה
להכין בצק מכל החומרים למעט הביצים השלוקות. לאחר שהבצק הומוגני להשאיר להתפחה בת שעה. לאחר שהכפיל את נפחו ללוש היטב שנית . להוציא כדור קטנטן של בצק ולחלק את הבצק ל-4 כדורים, ללוש מעט את הכדור ללחם עגול- לתקוע באמצע את הביצה השלוקה, להכין שתי רצועות מהבצק הקטן ולהניח על הביצה בצורת איקס ולהדק. להשאיר להתפחה כחצי שעה- למרוח ביצה ולהכניס לתנור שחומם מראש למשך כחצי שעה ב- 180 מעלות.
מגיש: anatov
מקור: אמא שלי
שתף את המתכון