הוראות הכנה
מרכיבים
500 גר קמח רגיל.
30 גר שמרית או 2 כפות שמרים יבשים
2 כפיות מלח.
4 כפיות סוכר.
1/2 כוס דבש
2 כפות שמן.
200מ"ל מים פושרים. (2 כוסות)
1/2 כוס סוכר דמררה
2 כפות שמן תירס
2 כפות קינמון
אופן ההכנה
1.להכניס את כל החומרים לקערת מיקסר וללוש 10 דקות.
2.מגלגלים את הבצק לכדור ומניחים בקערה משומנות קלות מורחים על הבצק מעט שמן
שלא יתיבש ומניחים מגבת עד שמכפיל את נפחו (כ45 דקות).
3.מוצאים מהקערה ולשים כדקה להוצאת אויר ומחזירים להתפחה נוספת עד הכפלת הנפח
4.ב 3 תבניות תנור, מניחים נייר אפיה ומקמחים כמהה.
5.יוצרים מהבצק נקניקים וחותכים לגודל 2X2 ס"מ
7.מרתחים סיר עם מים מוסיפים 4 כפות סוכר חום.ו 2 כפות דבש
8.כשהמים רותחים מכניסים את הגלילים למים לכדקה לכל צד תוך הקפדה שלא ידבקו זה לזה
9.מוציאים למשטח ומקררים ל 5 דקות ומפזרים קינמון מעורב בסוכר דמררה בנדיבות
10. אופים בתנור שחומם מראש ל 200 מעלות למשך 20-25 דקות עד השחמה
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון