הוראות הכנה
מרכיבים
200 גרם נודלס של "אסם"
2 ביצים
חצי כפית סוכר
2 כפות רוטב סויה בסגנון סיני
2-3 כפות שמן לטיגון
1 בצל בינוני, פרוס לפרוסות דקות
2 שיני שום קצוצות
1 כף ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
חצי פלפל חריף קצוץ דק (רק אם רוצים)
כ-250 גרם כרוב סיני חתוך לרצועות דקות
בצל ירוק חתוך
2 גזרים חתוכים ל"גפרורים"
100 גרם נבטים סינים
חצי פלפל אדום פרוס לרצועות דקות
לרוטב:
7 כפות רוטב סויה בסגנון סיני
1 כף אבקת מרק עוף
1 כפית סוכר (רצוי חום)
2 שיני שום מעוכות
1 כף מיץ לימון
2 כפות יין לבן יבש
אופן ההכנה
1. מבשלים את הנודלס (כמו שמבשלים פסטה רגילה)
2. טורפים את הביצים עם הסויה והסוכר, מטגנים ב-2 כפות שמן.
3. מערבבים את כל חומרי הרוטב, מביאים לרתיחה קלה ושומרים בצד.
4. מחממים בווק שמן ומטגנים בצל כ-2 דקות, עד לגוון זהוב שקוף.
5. מוסיפים את הירקות בהדרגה תוך טיגון- ערבוב כדקה בכל שלב, על פי הסדר הבא:
-שום, ג'ינג'ר ופלפל חריף
-גזר
-פלפל אדום וקרוב
-נבטים ובצל ירוק
6. מוסיפים את הנודלס המוכנים, פיסות החביתה והרוטב ומערבבים עד שמבעבע.
7. מסירים מן האש ומערבבים עם בצל ירוק.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון