הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג פרוסות צוואר טלה (בעובי 3-4 ס"מ)
מלח, פלפל שחור
קמח לקימוח
½ כוס שמן זית
ירקות שורש: 1 שורש סלרי, 1 גזר, 1 בצל חתוכים גס
1 שומר, 1 כרישה חתוכים גס
2 כוסות שעועית לבנה שהושרתה במים ללילה
2 כפות עלי תימין
2 כפות עלי פטרוזיליה קצוצים
½ כוס יין לבן יבש
6 ראשי שום חצויים
1 כף קליפת תפוז מגוררת
אופן ההכנה
1.מתבלים את נתחי הבשר במלח ופלפל שחור גרוס, מקמחים (מנערים את שאריות הקמח) ומשחימים במחבת חמה עם 2 כפות שמן זית. יש לשים לב לא לטגן את כל הנתחים בבת אחת.
2.בסיר גדול מאדים את ירקות השורש החתוכים, השומר והכרישה, ומוסיפים את
השעועית הלבנה,הפטרוזיליה, התימין ואת היין הלבן.
3.מוסיפים את הבשר המושחם ומכסים במים (כ - 5 ס"מ מעל לבשר.) מביאים לרתיחה וממשיכים לבשל על אש נמוכה כ - 3 שעות.
4.מוסיפים את ראשי השום החצויים ואת קליפת התפוז המגוררת ומבשלים עוד חצי שעה. מגישים את הבשר עם הירקות בצלחת הגשה גדולה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון