חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


נזיד עדשים הודי ("דאל מאקני")
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בטיול בהודו נכנסתי למטבחה של ריטה ולמדתי איך להכין את נזיד העדשים ההודי הזה, brשיכול להיות חריף יותר, או פחות, לפי מה שאתם תקבעו. brאפשר לאכול אותו עם אורז או עם תפוחי אדמה, והוא מחמם ומתאים בעיקר לימים הקרים.
נזיד עדשים הודי ("דאל מאקני")
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

בטיול בהודו נכנסתי למטבחה של ריטה ולמדתי איך להכין את נזיד העדשים ההודי הזה, brשיכול להיות חריף יותר, או פחות, לפי מה שאתם תקבעו. brאפשר לאכול אותו עם אורז או עם תפוחי אדמה, והוא מחמם ומתאים בעיקר לימים הקרים.
הוראות הכנה
מרכיבים
לבישול העדשים:
½1 כוסות עדשים שחורים
½ כוס שעועית אדומה
1 כפית מלח
1 כפית כורכום
1 כפית שמן
3 כוסות מים
2 כפות חמאה
לתערובת השום-ג'ינג'ר:
1 כף שום כתוש
1 כף ג'ינגר כתוש
חצי בצל קצוץ
רבע כוס מים
2 תרמילי הל מעוכים
5 ציפורן
½ בצל קצוץ
פלפל חריף קטן (אופציונלי, למי שאוהב חריף)
2 עגבניות חתוכות לקוביות
¼ כפית מלח
½ כפית תבלין מסאלה
¼ כפית פפריקה
1 כף שמנת מתוקה
אופן ההכנה
לבשל את העדשים, השעועית עם המלח, כורכום, שמן ומים ביחד בסיר לחץ במשך כ-½ שעה.
להוציא חצי כוס מהעדשים, לכתוש בבלנדר ולהניח בצד.
כותשים בבלנדר את השום, הג'ינג'ר, הבצל והמים ומניחים בצד.
ממיסים את החמאה בסיר, ומוסיפים לה את תרמילי ההל, הציפורן הבצל, וגם הפלפל החריף, ומערבבים.
להוסיף את תערובת השום-ג'ינג'ר ולבשל על אש קטנה, עד שמצטמצם.
להוסיף את קוביות העגבניות, המלח ותבלין המסאלה.
לכל זה להוסיף שתי כפות גדולות של נוזלים מבישול העדשים בסיר הלחץ
להוסיף רבע כפית פפריקה וכף שמנת מתוקה ולערבב.
לכל התערובת להוסיף את העדשים שהתבשלו, וגם את אלו שכתשנו, כך שמתקבלת תערובת מעט סמיכה. מערבבים ומרתיחים כ-10 דקות.
אפשר להגיש עם אורז חם על השולחן.
ב-ה-נ-א-ה!
מגיש: kalla
מקור: ריטה מבאגסו, הודו
שתף את המתכון