הוראות הכנה
מרכיבים
למרק:
כוס עדשים חומות
כוס גריסי פנינה
½ כוס עדשים אדומות
4 כפות שמן לטיגון (קנולה)
2 בצלים בינוניים
4 עגבניות תמר בינוניות
½ ראש שום
½ זר כוסברה
2 קישואים בינוניים
½2 ליטר מים רותחים
קורט כורכום
1/3 כפית פלפל שחור
כפית מלח
כף אבקת מרק עוף (או "בטעם עוף")
לקרוטונים:
לחם / פיתה / חלה יבשה או תערובת של הכל יחד
תערובת זעתר
שמן זית
מעט מלח
אופן ההכנה
לחרוץ "איקס" בראש העגבניות לשלוק במים רותחים לחצי דקה.
לקלף את העגבניות, לחצות, ולהסיר את החלק המרכזי.
לקצוץ את פלחי העגבניות במעבד מזון לרסק ולהשאיר.
לקצוץ הבצלים ולהזהיב בשתי כפות שמן בסיר גדול למרק. להוסיף את העגבניות ולאדות במשך כשלוש דקות תוך הוספת מעט מים חמים אם צריך.
להוסיף קורט כורכום וקורט פלפל שחור.
להרתיח ½2 ליטר מים בקומקום ולהשאיר בינתיים.
לקצוץ את הקישואים במעבד המזון ולהוסיף לסיר, להמשיך לאדות עוד כשתי דקות.
לשטוף היטב את העדשים ואת גריסי הפנינה ולהוסיף לסיר, להוסיף את המים הרותחים ולערבב.
להרתיח ולהנמיך אש, לבשל כשעה עד שהעדשים והגריסים יתרככו.
בינתיים - לקצוץ את הכוסברה ולהשאיר בצלוחית.
לפרוס את שני השום לפרוסות ולשים במחבת קטנה יחד עם שתי כפות השמן הנותרות (עדיין לא לטגן).
כשהמרק מוכן, לכבות האש. להזהיב את פרוסות השום ולהוסיף למרק יחד עם השמן שבו טוגנו, עם המלח, אבקת המרק והכוסברה. לערבב היטב ולתקן תיבול.
לסגור את המכסה ולהניח 10-15 דקות להתמזגות טעמים.
טעים יותר עם קרוטוני זעתר ביתייים:
לערבב בקערה שמן זית, זעתר (הרבה) מעט מלח
לחתוך את הלחם לקוביות, לשפוך עליהן את תערובת התיבול ולערבב
לקלות בגריל או בטוסטר עד שיזהיב.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון