הוראות הכנה
מרכיבים
חומרים
1 ק"ג ריאות בקר )חשוב מאוד שיהיו טריות(
1/2 כוס שמן תירס
6 שיני שום, קלופות ופרוסות
3 כפיות פפריקה מתוקה
1/2כף כמון
מלח ופלפל שחור, גרוס טרי לפי הטעם
קמצוץ ציפורן טחונה
4 גזרים חתוכים לרבעים
10 פלפלים יבשים חריפים, מושרים במים
אופן ההכנה
אופן הכנה
1 בסיר גדול מרתיחים כמות גדולה של מים, ומכניסים את הריאות
ומבשליםכ- 20 דקות. מקררים.
2 חותכים את הריאות לקוביות בגודל 4 ס"מ. כאשר נתקלים בגידים
ומעיןצינוריות ,מוציאים אותם בעזרת סכין וזורקים.
3 בסיר רחב מחממים שמן ומוסיפים שום פרוס, מטגנים מספר דקות
ומוסיפיםאת הריאות, והגזר ממשיכים לטגן מתבלים בפפריקה, כמון,
מלח,פלפלים חריפים, ופלפל שחור גרוס.עוד 6 דקות.
4 מוסיפים מים עד לגובה הריאות, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על
אש נמוכה במשך שעתיים לפחות, עד אשר הבשר רך מאוד והרוטב
סמיך.
*** ניתן לבשל בסיר לחץ שעה לפתוח את המיכסה ולצמצם נוזלים עד
שהרוטב נהיה סמיך
*** ניתן להוסיף תפוא"ד לתבשיל אחרי שעת בישול
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון