הוראות הכנה
מרכיבים
1 ק"ג ניוקי
לרוטב:
2 עגבניות טריות טחונות בבלנדר עם מעט בזיליקום
(מסננים ומשאירים נוזל נקי)
2 כפות חמאה
41 כוס וודקה
קמצוץ טימין טרי
מיכל שמנת מתוקה 32%
50 גרם גבינת עמק מגורדת
50 גרם גבינת מוצרלה מגורדת
50 גרם גבינת פרמז'ן
20 גרם גבינת רוקפור
אופן ההכנה
הניוקי:
מרתיחים בסיר 4 ליטר מים, ולהוסיף 4 כפות מלח. מוסיפים את הניוקי ומבשלים עד שהם צפים, מסננים.
הרוטב:
מחממים מחבת ומוסיפים את החמאה והתימין. כשהחמאה נמסה במחבת מוסיפים את הוודקה, ומצמצמים את הנוזל לחצי. מוסיפים את רסק העגבניות והשמנת ומביאים לרתיחה. מוסיפים את תערובת הגבינות ומערבבים היטב למשך 3 דקות, עד שמתקבל רוטב סמיך מעט.
מוסיפים את הניוקי מערבבים ומגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון