חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


ניוקי דלעת ערמונים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

שמה בישראל דלעת ערמונים (ובלועזית Acorn Squash) ויש לה טעם ערמוני כמעט מתקתק, br אבל אל תצפו לאגוז חום - מדובר בדלעת ירוקה כהה עם כתם כתום. מבחינה בריאותית, br דלעת ערמונים היא דלה בקלוריות, מכילה ברזל, ויטמיני B, בטה קרוטן וגם סידן. br היא גם קלה לעיכול וטובה לקיבה. br
ניוקי דלעת ערמונים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

שמה בישראל דלעת ערמונים (ובלועזית Acorn Squash) ויש לה טעם ערמוני כמעט מתקתק, br אבל אל תצפו לאגוז חום - מדובר בדלעת ירוקה כהה עם כתם כתום. מבחינה בריאותית, br דלעת ערמונים היא דלה בקלוריות, מכילה ברזל, ויטמיני B, בטה קרוטן וגם סידן. br היא גם קלה לעיכול וטובה לקיבה. br
הוראות הכנה
מרכיבים
המצרכים לניוקי
1 דלעת ערמונים בגודל בינוני
1 חלמון ביצה
20 גרם גבינת פקורוני מגוררת
½ כוס קמח תופח
½ כפית אגוז מוסקט מגורר טרי
מלח ופלפל שחור מגורר טרי
המצרכים לרוטב
3 עגבניות בשלות בגודל בינוני וקצוצות דק
3 פטריות שטיקה טריות קצוצות גס
4 שיני שום קצוצות
1 כף גדושה של אריסה (ניתן לקנות אריסה מוכנה)
½ כוס יין לבן יבש
¼ כוס שמן זית משובח
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה
הכנת הניוקי
לעטוף בנייר כסף את הדלעת ולהכניס לתנור בחום של 120 מעלות עד שהדלעת תתרכך.
לחתוך לחצי ולרקן את הגרעינים ולרוקן את תוכן הדלעת לצלחת . להוסיף את החלמון והגבינה ואגוז המוסקט וללוש היטב. להוסיף את הקמח בהדרגה עד לקבלת בצק רך וגמיש.
לשים ומגלגלים גליל בעובי של כ 4 ס"מ, חותכים את הגליל לחתיכות באורך של 2 ס"מ,
מרתיחים מים בסיר גדול, עם מעט מלח וחמאה, מוסיפים את הניוקי ומבשלים עד שהם צפים מוציאים בעזרת כף מחוררת ושומרים במקום חמים,
במקביל, מניחים בסיר נוסף ¼ כוס שמן זית ומחממים על להבה בינונית, מוסיפים הפטריות ומאדים כ 3 דקות, מוסיפים את העגבניות השום והאריסה וממשיכים לבשל על להבה קטנה כ 10 דקות. מוסיפים את היין ומצמצמים מוך כדי הבישול, מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס טרי, מוסיפים את הניוקי החמים מערבבים קלות ומגישים, אפשר לפזר מעל גבינת "פקורני" מגוררת לפני ההגשה
מגיש: elig
מקור: אישי
שתף את המתכון