שמה בישראל דלעת ערמונים (ובלועזית Acorn Squash) ויש לה טעם ערמוני כמעט מתקתק, br אבל אל תצפו לאגוז חום - מדובר בדלעת ירוקה כהה עם כתם כתום. מבחינה בריאותית, br דלעת ערמונים היא דלה בקלוריות, מכילה ברזל, ויטמיני B, בטה קרוטן וגם סידן. br היא גם קלה לעיכול וטובה לקיבה. br
|
|
|
שמה בישראל דלעת ערמונים (ובלועזית Acorn Squash) ויש לה טעם ערמוני כמעט מתקתק, br אבל אל תצפו לאגוז חום - מדובר בדלעת ירוקה כהה עם כתם כתום. מבחינה בריאותית, br דלעת ערמונים היא דלה בקלוריות, מכילה ברזל, ויטמיני B, בטה קרוטן וגם סידן. br היא גם קלה לעיכול וטובה לקיבה. br
|
הוראות הכנה
מרכיבים
המצרכים לניוקי
1 דלעת ערמונים בגודל בינוני
1 חלמון ביצה
20 גרם גבינת פקורוני מגוררת
½ כוס קמח תופח
½ כפית אגוז מוסקט מגורר טרי
מלח ופלפל שחור מגורר טרי
המצרכים לרוטב
3 עגבניות בשלות בגודל בינוני וקצוצות דק
3 פטריות שטיקה טריות קצוצות גס
4 שיני שום קצוצות
1 כף גדושה של אריסה (ניתן לקנות אריסה מוכנה)
½ כוס יין לבן יבש
¼ כוס שמן זית משובח
מלח ופלפל שחור גרוס טרי
אופן ההכנה
הכנת הניוקי
לעטוף בנייר כסף את הדלעת ולהכניס לתנור בחום של 120 מעלות עד שהדלעת תתרכך.
לחתוך לחצי ולרקן את הגרעינים ולרוקן את תוכן הדלעת לצלחת . להוסיף את החלמון והגבינה ואגוז המוסקט וללוש היטב. להוסיף את הקמח בהדרגה עד לקבלת בצק רך וגמיש.
לשים ומגלגלים גליל בעובי של כ 4 ס"מ, חותכים את הגליל לחתיכות באורך של 2 ס"מ,
מרתיחים מים בסיר גדול, עם מעט מלח וחמאה, מוסיפים את הניוקי ומבשלים עד שהם צפים מוציאים בעזרת כף מחוררת ושומרים במקום חמים,
במקביל, מניחים בסיר נוסף ¼ כוס שמן זית ומחממים על להבה בינונית, מוסיפים הפטריות ומאדים כ 3 דקות, מוסיפים את העגבניות השום והאריסה וממשיכים לבשל על להבה קטנה כ 10 דקות. מוסיפים את היין ומצמצמים מוך כדי הבישול, מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס טרי, מוסיפים את הניוקי החמים מערבבים קלות ומגישים, אפשר לפזר מעל גבינת "פקורני" מגוררת לפני ההגשה
מגיש:
מקור: אישי
שתף את המתכון