הוראות הכנה
מרכיבים
6 תפוחי אדמה ישנים (כאלה שהתחילו להתקמט אך לא נרקבו)
קמח- בכוונה לא מציין כמה.
מלח
וזהו- כן זו לא טעות. תאמינו לי.
אופן ההכנה
שיטפו את תפוחי האדמה על קליפתם.
דיקרו את תפוחי האדמה במזלג מספר פעמים.
הכניסו לתנור שחומם ל200 צ.
אפו עד שתפוחי האדמה מתרככים (וודאו שהם נמעכים במגע)
קלפו ומעכו לפירה כאשר הם עדיין חמימים.
ועכשיו, ברגישות התחילו להוסיף קמח.
מוסיפים, לשים, מוסיפים, לשים...
כמות הקמח שתכניסו משתנה אך כנראה שתגיעו ל200-300 גר'.
ברגע שאתם יכולים להכין מהבצק צורת נקניק עדינה- עיצרו את הוספת הקמח.
זה הסוד הגדול. יותר קמח- ניוקי קשים יותר.
חיתכו את הנקניקים ליחידות ניוקי (2-3 ס"מ).
ניתן ליצור את הצורה המסורתית עם מזלג אך לא חובה.
כעט- או ישר לסיר עם מים רותחים מומלחים או להקפאה על מגש (לאחר שהם קופאים ניתן לאסוף לכלי ולהמשיך בהקפאה).
הניוקי מבושלים ברגע שהם מתחילים לצוף.
הוסיפו רוטב (אני מעדיף פסטו) ובתיאבון.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון