הוראות הכנה
מרכיבים
לניוקי:
420 גרם טופו רך 75 גרם קמח + קמח לקימוח
1 ביצה + 1 חלמון 1
כף מלח
1 כפית סוכר
לרוטב:
1 כף זרעי כוסברה
1 כף זרעי שומר
1/4 כוס שמן בוטנים
1 בצל בינוני חתוך לקוביות
1 כף גינגר מגורר
1 פלפל צילי אדום טרי
3 שיני שום קצוצות
1/2 כפית מחית שרימפס (לא חובה)
4 עגבניות בשלות גדולות חתוכות לקוביות
1 פחית חלב קוקוס
צרור קטן כוסברה
1 כף סוכר
1 כף מלח
אופן ההכנה
1. מכינים את הניוקי: טוחנים את מרכיבי הניוקי במעבד מזון למחית חלקה.
2. מעבירים לשקית זילוף, ומזלפים רצועות עגולות על משטח מקומח. חותכים לניוקי: מקטעים באורך 2 סמ.
3. מביאים לרתיחה סיר עם מי מלח, מכניסים את הניוקי, ומבשלים עד שהם צפים. מסננים ומקררים במי קרח (אם הרוטב כבר מוכן, אין צורך להכניס למי קרח, אפשר לערבב ישר עם הרוטב).
4. מכינים את הרוטב ומגישים: קולים זרעי כוסברה ושומר במחבת במשך כ-2 דקות. מוסיפים שמן ובצל, ומאדים במשך כ-5 דקות על אש בינונית נמוכה.
5. מפרידים בין העלים לגבעולים של הכוסברה ושומרים בכלים נפרדים.
6. מוסיפים למחבת גינגר, צילי, שום ומחית שרימפס, ומאדים עוד כ-2 דקות. מוסיפים עגבניות, חלב קוקוס, גבעולי כוסברה (ללא עלים), סוכר ומלח. מבשלים כחצי שעה על אש נמוכה-בינונית.
7. מוציאים את גבעולי הכוסברה, טוחנים את הרוטב בבלנדר ומסננים.
8. מסננים את הניוקי ומערבבים עם הרוטב.
9. מפזרים מעט עלי כוסברה ומגישים.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון