חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


ניוקי מבצק רבוח נוסח פרובנס - מדהים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ניוקי מבצק רבוח אוי כמה עדינים הם וטעימים חובה לנסות
ניוקי מבצק רבוח נוסח פרובנס - מדהים
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

ניוקי מבצק רבוח אוי כמה עדינים הם וטעימים חובה לנסות
הוראות הכנה
מרכיבים
לבצק הרבוך:
1 כוס מים
3/4 כפית מלח
75 גר' חמאה
קורט אגוז מוסקט מגורר
חצי כוס קמח
4 ביצים
4 כפות גבינת פרמזן או קשקבל מגוררת
מי מלח לבישול
לרוטב:
חצי חבילת חמאה
4 כפות קמח
2 כוס חלב קר
קורט נדיב מלח
פלפל שחור גרוס עבה חצי כפית
100 גר' חזה אווז מעושן, חתוך לקוביות קטנות
3 כפות גבינת פרמזן או קשקבל מגורר
אופן ההכנה
אופן ההכנה:
1.מרתיחים בסיר קטן את המים, המלח, החמאה ואגוז המוסקט.
2.ברגע הרתיחה מוסיפים בבת אחת את הקמח ובוחשים ברציפות בכף עץ עד שהמסה
נפרדת מדפנות הסיר.
3. טורפים את הביצים פנימה אחת אחת ומוודאים שנטמעו היטב לאחר כל הוספה.
4.בוחשים פנימה את הגבינה המגוררת.
5.מרתיחים הרבה מי מלח בסיר גדול ויוצקים את הניוקי באמצעות שק זילוף או
שקית ניילון בחתיכות של 2 ס"מ לתוך סיר עם מים רותחים.
מסננים.
* ניוקי אלה אין לבשל יותר מ-30 שניות מרגע ציפתם על פני המים. מעבירים מייד לקערת מי קרח להפסקת תהליך הבישול ומסננים.
הרוטב:
1.ממיסים את החמאה ומטגנים בה את הקמח עד שהוא מלבין מאוד.
2.מוסיפים את החלב הקר, ממליחים ומפלפלים, ומביאים לרתיחה תוך בחישה
רצופה במטרפה למניעת גושים, עד שהתערובת רותחת ומסמיכה.
3.מבשלים על אש נמוכה עוד כדקה, מסירים מן האש ובוחשים פנימה את החזה
האווז המעושן והגבינה.
יוצקים לתוך כלי חרס חסין חום ומשומן בחמאה שליש מכמות הרוטב, מפזרים מעליו את הניוקי ומכסים שוב ברוטב.
אופים במרכז תנור שחומם מראש ל-200 מעלות במשך כ-10 דקות. מעלים את כלי החרס לשלב העליון ביותר בתנור ואופים כחמש דקות נוספות, עד שמקבל קרום זהוב שחום ויפה.
מגיש: מישאל_פומפיאנסקי
מקור:
שתף את המתכון