הוראות הכנה
מרכיבים
250 גרם סולת
ליטר חלב
125 גרם חמאה
2 ביצים
מלח
קצת גבינת פרמזן מגורדת
אופן ההכנה
מחממים את החלב מבלי להביא אותו לרתיחה. מוסיפים את הסולת לאט , לאט תוך כדי ערבוב.
מוספים מלח ומערבבים כל הזמן על אש בינונית עד שהתערובת מתקשה ונפרדת מדפנות הסיר.
מוספים את החמאה וממשכים לערבב כאשר כל החמאה נמסה מכבים את האש ומוספים את הביצים אחת אחת תוך כדי ערבוב מהיר כדי שהביצה לא תתבשל.
מוספים חופן פרמזן ומערבבים.
שמים את התערובת בכלי רחב ושטוח מקררים לפחות חצי יום במקרר.
חותכים את תערובת הסולת לקוביות קטנות ומסדרים אותם בתבנית אפיה. מכסים בגבינה מגורדת ומניחים מעל כמה חתיכות של חמאה. אופים בתנור בחום בינוני בערך 40 דקות עד לקבלת צבע זהוב
מגיש:
מקור: ישראל אהרוני
שתף את המתכון