הוראות הכנה
מרכיבים
החומרים הדרושים
המצרכים לניוקי
1 שומר בגודל בינוני
2 כוכבי אניס
1 חלמון ביצה
20 גרם גבינת פורמזן מגוררת
1 כוס קמח תופח
1/2 כפית אגוז מוסקט מגורר טרי
מלח ופלפל שחור מגורר טרי
המצרכים לרוטב
1 שומר בגודל בינוני פרוס.
2 עגבניות בשלות בגודל בינוני מרוסקות בפומפייה.
3 פטריות שמפיניון טריות פרוסות.
2 כוכבי אניס.
1 כף גדושה של ארק משובח.
1/4 כוס יין לבן יבש.
1/4 כוס שמן זית משובח.
מלח ופלפל שחור גרוס טר. י
אופן ההכנה
אופן ההכנה
הכנת הניוקי
לעטוף בנייר כסף את השומר עם 2 כוכבי האניס ולהכניס לתנור בחום של 120 מעלות עד שהשומר מתרכך.
לחתוך לרבעים להוסיף את החלמון והגבינה ואגוז המוסקט ללא כוכבי האניס למעבד מזון ולרסק היטב. להוסיף את הקמח בהדרגה וללוש ביד עד לקבלת בצק רך וגמיש.
לשים ומגלגלים גליל בעובי של כ 4 ס"מ, חותכים את הגליל לחתיכות באורך של 2 ס"מ,
מרתיחים מים בסיר גדול, עם מעט מלח וחמאה, מוסיפים את הניוקי ומבשלים עד שהם צפים מוציאים בעזרת כף מחוררת ושומרים במקום חמים,
במקביל, מניחים בסיר נוסף 1/4 כוס שמן זית ומחממים על להבה בינונית, מוסיפים הפטריות ומאדים כ 3 דקות, מוסיפים את השומר העגבניות כוכבי אניס וממשיכים לבשל על להבה קטנה כ 10 דקות. מוסיפים את היין ומצמצמים תוך כדי הבישול, מתבלים במלח ופלפל שחור גרוס טרי וכף הארק, מוסיפים את הניוקי החמים מערבבים קלות ומגישים, אפשר לפזר מעל גבינת "פקורני" מגוררת לפני ההגשה
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון