הוראות הכנה
מרכיבים
2.5 ק"ג של תפוחי אדמה.
2 בצים.
1 ק"ג קמח לבן
מחמאה
מלח
שום כתוש (טרי לא מוכן)
פטרוזיליה
עלי ריחן (אפשרות)
אופן ההכנה
מקלפים את תפו"א ומרתיחים במים עד לקבלת פירה רך.
לוקחים מסננת ומתחילים להעביר את הפירה בתוכה בכדי להיפטר מכל גוש אפשרי.
לוקחים את הפירה העדין (המסוננן) ומוסיפים לו את הקמח, מעט מלח, ביצה אחת שלמה ועוד חלמון מהשניה.
מערבבים עד לקבלת בצק שיכול להיות דביק מעט...
מרתיחים סיר גדול עם מים ומעט מלח.
את הבצק לוקחים בחתיחות קטנות ויוצרים "גלילים" לא עבים ממנו (רצוי לקמח את משטח העבודה).
את הגלילים חותכים לחתיכות קטנות כלומר שייצא לכם כמו קוביות אליפיסיות...
מתחילים לזרוק את הניוקי לתוך המים החמים ולאחר שהם צפים כדקה אפשר להוציאם ולסנן מהמים.
לוקחים מחבת גדולה ושמים בה חתיכות מחמאה כדי להקפיץ את הניוקי: בכל פעם שמים: קובית מחמאה לשימון, ניוקי, שום, פטרוזיליה וריחן עם יש לכם (יוסים לריח ולטעם) מקפיצים עד להשחמה של הניוקי מוסיפים מלח.
זהו!
אני מכין אותו עם רוטב שמנת פטריות וזה יוצא פשוט מעדן מלכים שאין מישהו שטעם אותו ולא התענג.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון