הוראות הכנה
מרכיבים
2 תפוחי אדמה גדולים (כ- 300 גרם)
מלח גס
250 גרם תרד טרי, שטוף
40 גרם חמאה
1 חלמון
כ - ½ כוס קמח
מלח
להגשה:
שמן זית
גבינת פרמזן מגוררת
מעט עלי בזיליקום, קצוצים
מעט אגוז מוסקט, מגורר
אופן ההכנה
1. מחממים את התנור לחום גבוה (220°c). מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם במים עם כפית מלח גס עד שהם רכים. מעבירים לתבנית ואופים בתנור כ 15 דקות, כדי לייבש אותם.
2. חולטים את התרד במים רותחים כ- 3 דקות. מסננים, סוחטים בין כפות הידיים, קוצצים דק בסכין ומניחים את התרד בצד עד שיצטנן.
3. קולפים את תפוחי האדמה כשהם עדין חמים (אפשר לאחוז אותם במגבת ביד אחת)
ומועכים למחית חלקה (אם משתמשים במטחנת ירקות ידנית מקבלים מחית חלקה מאוד). מערבבים עם החמאה, מצננים קצת, מוסיפים את החלמון ולשים. מוסיפים חלק מהקמח ומלח ולשים. מוסיפים את התרד ולשים לתוך הבצק. אם הבצק רך מדי, מוסיפים עוד מהקמח ולשים עד שהבצק אחיד ונוח לעבודה. מעצבים לכיכר.
4. מרתיחים מים בסיר גדול ורחב ומוסיפים מלח. חותכים את כיכר הבצק ל 3 4 חלקים, ומגלגלים כל חלק, על משטח מקומח, ל"נקניקים" ארוכים בעובי כ 2 ס"מ. חותכים כל נקניק בסכין חדה לפרוסות באורך כ 2 ס"מ. מחליקים את הניוקי לתוך המים הרותחים, ממתינים עד שהם צפים ועוד חצי דקה. מוציאים בכף מחוררת לתוך מסננת. (כדי לקבל ניוקי בצורה המסורתית, עם חריצים, אפשר להניח כל פרוסת בצק על מזלג, לשטח אותה קצת באצבע ולהחליק אותה למים תוך גלגול על המזלג).
5. מחממים שמן זית במחבת גדולה. מוסיפים את הניוקי ומקפיצים. זורים גבינת פרמזן ובזיליקום, מגררים מעט אגוז מוסקט מלמעלה ומגישים.
מגיש:
מקור: חיים כהן
שתף את המתכון