הוראות הכנה
מרכיבים
600 גרם טלה כבד, או בקר חתוך לקוביות
200 גרם בשר טלה/ בקר חתוך לקוביות
300 גרם שומן בקר/טלה קוביות
תבלינים:
3 כפיות מלח
1 כפית סוכר
2 כפיות פלפל
1 כפית אבקת מיורן
2 כפיות אבקת בצל
אופן ההכנה
1. במטחנת בשר עם הקוטר הקטן ביותר מעבירים את הכבד, בשר הטלה והשומן ומערבבים
היטב ומוסיפים את התבלינים ומערבבים שוב
2. לוקחים את מסת הכבד שנוצרה ומעבירים שוב במטחנה
3. מעבירים לקערה עם כיסוי ניילון למקרר ל 50 דקות.
4. לוקחים ניילון נצמד עבה ומתחילים למלא את התערובת כ 5 ס"מ מקצהו גם בצדדים ומגלגלים במהודק כ 4 סיבובים חותכים את הניילון מגלגלים היטב כל קצה עד מצב לחץ וקושרים את שני קצוותיו . או שלוקחים בד חיתול צפוף וממלאים מגלגלים קושרים קצוות וגם באמצע.
5.בסיר גדול, עם מים לפני רתיחה שיוכלו לכסות את נקניקיות הכבד שניים או שלושה סנטימטרים.מכניסים את הנקניקיות וצלחת הפוכה לשמירת הנקניקיות מתחת למים. כשהמים חוזרים לרתיחה, מנמיכים את האש כך שהמים רק יבעבעו.
6.מבשלים כך במשך שעה ומחצה שעות.
7.מסננים את המים החמים ומיד מקררים אותו בכמות שווה של מי קרח.
כאשר נקניק הכבד מקורר, מעבירים אותו למקרר ללילה.
8.הנקניק יחזיק מעמד במשך שבוע.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון