הוראות הכנה
מרכיבים
מעי כבשים 5-6 חתיכות, על 30 ס"מ
למילוי:
500 כבד טלה, ולב חתוך לקוביות קטנות
250 גרם של בשר טלה קצוץ דק
1.5 כוסות אורז קצר שטוף, מושרה במים 20 דקות
2 כפות רסק עגבניות
½ כוס שמן זית
2 בינוני קצוץ דק
4 עגבניות קצוצות דק
4 כוסות פטרוזיליה קצוצות דק
3 כוסות קוסברה קצוצות דק
3 בזיליקום טרי קצוץ דק
3 כוסות בצל ירוק
1 כוס נענע קצוצה דק
2 פלפל אדום חריף קצוץ דק
לבישול בסיר:
1 כפית של פלפל שחור, ג'ינג'ר טחון, כורכום, מלח
אופן ההכנה
1.לשטוף את המעיים במים מספר פעמים, לשים אותם בקערה. מפזרים מיץ לימון / חומץ, ולהשאיר למשך 10 דקות, ולאחר מכן לשטוף היטב.
2.בקערה גדולה מערבבים היטב את כל חומרי המילוי יחד.
3. במטחנת בשר עם פיה למילוי נקניקיות משחילים את המעיים ומכניסים את התערובת למטחנה וממלאים את המעיים (לא לדחוס) יש להשאיר מקום להתרחבות של האורז.
(למי שאין פיית מילוי במטחנה להשתמש בבקובוק חצי ליטר של קוקה קולה שתחתיתו הוסרה ואז יש להלביש את המעי על מכסה הבקובוק ואת המילוי בחלל הבקבוק ולמלא)
4. לקשור את המעיים אם חוט שפגט בשני קצותיו. ניתן לגלגלם לגודל נקניקיות אך צריך לקשור באמצעיתם.
5.דוקרים את הנקניקיות עם קיסם להוצאת אוויר באופן יסודי בכדי למנוע את התפוצצות המעיים בבישול
6.מבשלים בסיר גדול עם מים רותחים שיכסו את הנקניקיות מוסיפים מלח 1.5 כפיות מלח
1 כפית פלפל שחור, 1 כפית גינגר טחון 1 כפית כורכום מביאים לרתיחה, מנמיכים לחום בינוני. מבשלים כשעה.
7. מניחים את הנקניקיות בתנור שחומם מראש או מטגנים במחבת עד להשחמה.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון