בשעתו פירסמה אודטה דנין את משנתה הסדורה עבור משוגעים על פרג, על איך ו"למה לאכול את הבצק מסביב אם בעצם המטרה היא הפרג?". brמאז יש לי בפריזר תמיד נקניק פרג כזה, שאני פורסת ממנו בקמצנות יתרה פרוסות דקות. בשבילי- זה הממתק האולטימטיבי. brהמקור מאד מתוק לי, ועל כן הפחתתי את כמות הסוכר.
|
|
בשעתו פירסמה אודטה דנין את משנתה הסדורה עבור משוגעים על פרג, על איך ו"למה לאכול את הבצק מסביב אם בעצם המטרה היא הפרג?". brמאז יש לי בפריזר תמיד נקניק פרג כזה, שאני פורסת ממנו בקמצנות יתרה פרוסות דקות. בשבילי- זה הממתק האולטימטיבי. brהמקור מאד מתוק לי, ועל כן הפחתתי את כמות הסוכר.
|
הוראות הכנה
מרכיבים
כוס ורבע חלב.
3/4 כוס סוכר.
100 גרם חמאה
180 גרם דבש.
חצי כקילו פרג טחון טרי ( חייב טרי, אחרת - מר!)
כוס פרורי ביסקוויטים רגילים (פתי בר) שעובדו לדק במעבד מזון.
קליפת לימון מגוררת בפומפיה דקה (לא חובה)
200 גרם אגוזים/צימוקים/ שוקולד - כל אחד לחוד או כולם ביחד (לא חובה, אבל אגוזים מעלים את זה כיתה).
אופן ההכנה
* להרתיח בסיר לא קטן - חלב+סוכר+חמאה + דבש.
* כשנוצרות בועות רתיחה, מוסיפים את הפרג ומבשלים על אש קטנה קטנה
תוך בחישה מתמדת בכף עץ, עד לקבלת מירקם דייסה מאד מאד כבדה.
* מסירים מהאש ושופכים פנימה בבת אחת את פירורי הביסקוויטים, ואת
התוספים שאינם חובה (לימון/אגוזים וכו').
* כשהמסה מעורבבת היטב והצטננה מעט, שופכים שליש על ניילון נצמד שנמתח על השיש ויוצרים נקניק בקוטר של 3 ס"מ. עוטפים היטב גם בצדדים, מגלגלים לצורה יפה ומכניסים לפריזר.
מגיש:
מקור: אודטה משופצר
שתף את המתכון