הוראות הכנה
מרכיבים
800 גר' חזה עוף (טרי או מופשר במקרר לילה קודם)
2 חצילים (כ-600 גרם סה"כ)
4 גזרים (כ- 300 גרם סה"כ)
2 בצלים (כ-250 גרם סה"כ)
3 שני שום
½ כוס רוטב ברבקיו
¼ צרור פטרוזיליה טריה
מעט מלח
2 כוסות מים
2 כפות מחוקות אבקת מרק עוף (קנור)
1 כף מחוקה אבקת מרק בצל (קנור)
2 טיבוליות "ניחוח צלי"- קנור
½ כוס שמן זית לטיגון
אופן ההכנה
לחמם את התנור ל 180 מעלות צלסיוס (טורבו)
לשמן בשכבה דקה את תחתית קדרת האפיה (השתמשתי בקדרת חרס עם מכסה )
לנקות את חזה העוף מגידים ושאריות שומן. לחתוך לנתחים ברוחב (כ-3 ס"מ)ולהשרות ברוטב ברבקיו .
לקלוף את החצילים ולחתוך לפרוסות כ- 2 ס"מ. להמליח קלות משני הצדדים - לטגן במחבת חמה עם שמן הזית משני הצדדים עד קבלת גוון חום בהיר. להוציא על ניר סופג לספיגת עודף השמן. לקלוף גזרים ולחתוך לקטעים של 3 ס"מ בערך. לקלף בצלים ולחתוך לפרוסות כ-1 ס"מ עובי. לקלוף את השום ולפרוס לפרוסות דקות. בכלי נפרד לערבב את המים אבקות המרק וקוביות התיבול (מרוסקות).
סדור בקדרה:
שכבה ראשונה : בצל, שום,גזר.
שכבה שניה: נתחי העוף ברוטב ברבקיו
שכבה עליונה: חצילים פטרוזיליה
על הסידור שערכנו - לצקת את הנוזלים (שהכנו בכלי הנפרד)
לאפות מכוסה ½1 שעות.
לקרר על רשת - אפשר להגיש אחרי 10 דקות קרור על הרשת (מכסה פתוח)
בתיאבון.
מגיש:
מקור: עצמי
שתף את המתכון