הוראות הכנה
מרכיבים
¾ ק"ג כבש (רצוי פלדה, חתוך לרצועות)
2 חבושים ללא ליבה, חתוכים לקוביות
3-4 דבלים חתוכים גס
3-4 משמשים מיובשים חתוכים גס
3-4 חתיכות קיווי מיובש חתוך גס
חופן דומדמניות מויבשות
3-4 תמרים מיובשים מגולענים לתוכים גס
1 בצל פרוס
3 שיני שום קצוצות
1 פלפל חריף קצוץ
3 כפות שמן
1 כפית מלח
¼ כפית פלפל שחור גרוס
2 כפות סילאן
אופן ההכנה
מחממים את השמן בסיר גדול. מטגנים את הבצל עד שנהיה שקוף. מוסיפים את חתיכות הכבש ומטגנים תוך ערבוב לסגירה מכל הצדדים. מוסיפים את השום והפלפל החריף, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים היטב. מוסיפים את הפירות היבשים והחבושים ומערבבים היטב יחד כשלוש דקות. מוסיפים מים כדי ¾ גובה תוכן הרכיבים בסיר, מוסיפים את הסילאן ומערבבים. מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומכסים. מבשלים ביחד כשעתיים וחצי.
מגישים חם.
מגיש:
מקור:
שתף את המתכון