הוראות הכנה
מרכיבים
2 נתחי סינטה בקר במשקל 300 גרם האחד
3 גזרים בינוניים
4 תפוחי אדמה בינוניים
3 בטטות קטנות
4 תאנים מיובשות
⅓ כוס צימוקים
1 כף טימין קצוץ
1 כף רוזמרין קצוץ
1 כוס יין אדום
1 כף שטוחה פפריקה מרוקאית
⅓ כוס שמן זית
10 שיני שום קלופות
מלח ופלפל
200 גרם זנגביל מגורד בפומפייה
400 גרם סוכר
1 כוס מים
אופן ההכנה
משרים את התאנים והצימוקים כשעה ביין אדום. חותכים את הגזרים, תפוחי האדמה והבטטה ל"סירות" ומערבבים עם יתר חומרים (למעט הזנגביל, הסוכר, המים והסינטה). מתבלים במלח ופלפל ואופים בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות למשך כשלושת רבעי השעה.
מחממים במחבת את הסוכר ויוצרים ממנו קרמל בהיר. מוסיפים את הזנגביל והמים על להבה נמוכה עד שהמרקם הופך סמיך. מניחים בצד.
צולים את הבשר בגריל כארבע דקות מכל צד ומניחים בצד. פורסים את הבשר לנתחים דקים בעובי של עד 1 ס"מ.
מניחים במרכז צלחת ההגשה את הירקות. מעליהם את נתחי הסינטה. מפזרים מסביב לצלחת את מרמלדת הזנגביל.
מגיש:
מקור: שף אורי לוי ממסעדת אינגריד
שתף את המתכון