הוראות הכנה
מרכיבים
מרכיבים :
1-½1 ק"ג נתח פילה משובח
2 כפות חרדל דיג'ון
למלית:
½ כוס פטרוזיליה קצוצה
1 בצל קצוץ
100 ג' חזה אווז מיושן קצוץ
5-6 אגסים
מלח ופלפל
¼ כוס שמן זית
3 כפות סוכר חום
1כוס יין לבן
חוט קשירה
אופן ההכנה
1.קולפים את האגסים ומוציאים את המרכז באמצעות קולפן פרי.
2.מחממים מחבת, יוצקים לתוכו את היין הלבן והסוכר החום. מבשלים את האגסים בנוזל
עד שהם מתרככים כמהה.
3. מחחמים שמן זית במחבת נפרד ומטגנים את הבצל עד שהוא מזהיב. מוסיפים את חזה האווז הקצוץ, מלח פלפל ופטרוזיליה. מערבבים היטב מקפיצים עוד 3 דקות ומוציאים מהאש.
4.פורסים את הפילה לאורכו לחתיכה שטוחה (ניתן לבקש מהקצב), ומושחים אותו בחרדל דיג'ון משובח.
5.מוציאים את האגסים מהיין וממלאים אותם במילוי חזה האווז.
6.מניחים את האגסים בשכיבה במרכז נתח הפילה, וסוגרים משני הצדדים בצורת מעטפה.
מחזקים עם קיסמים על מנת שלא יפתח ואז קושרים עם רצועות חוט לכל האורך ומוציאים
את הקסמים.
7."סוגרים" את הפילה על הגריל או שניתן לחמם עוד מחבת עם שמן זית ו"סוגרים" אותו על הגז. יש להקפיד לסגור את כל הקצוות עד השחמה. מורידים מהאש ומניחים על תבנית. צולים בתנור שחומם מראש ל-250°c ל- 7 דקות.
8. מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 230°c ל 8 דקות מוציאים מהתנור,
מפרקים את החוטים, ופורסים.
מגישים עם רוטב לבחירתכם.
מגיש:
מקור: אומברטו טוקו
שתף את המתכון