אחרי שבנתה טאבון תימני מאדמת חמרא וצואת חמורים (כן צואת חמורים) brשרה השכנה ממול בנתניה ואני ילד כבן 10 , היינו הולכים לחפש גזעי הדרים יבשים brוגזעי צמח הדורדוניה (גדר חי בהרבה בניינים), כדי לעשות סאמנה ,המלאווח של שרה עם הטעם brהמעושן של הטאבון מרוח בסאמנה, גן עדן היה שם ממש שם עם ריח עצי האקליפטוס של החורשה ליד brוהעץ השמן , ימיי התום , שלי!
|
|
אחרי שבנתה טאבון תימני מאדמת חמרא וצואת חמורים (כן צואת חמורים) brשרה השכנה ממול בנתניה ואני ילד כבן 10 , היינו הולכים לחפש גזעי הדרים יבשים brוגזעי צמח הדורדוניה (גדר חי בהרבה בניינים), כדי לעשות סאמנה ,המלאווח של שרה עם הטעם brהמעושן של הטאבון מרוח בסאמנה, גן עדן היה שם ממש שם עם ריח עצי האקליפטוס של החורשה ליד brוהעץ השמן , ימיי התום , שלי!
|
הוראות הכנה
מרכיבים
כפית של חילבה טחונה,
גזעון דורדוניה יבש , או גזעון עץ הדר יבש , הריח הריח!
(אני מביא אותם מן הארץ)
400 גרם חמאה של טובה ( שרה השכנה הייתה עושה עם חבילת חמאה ושתי מרגרינה ,זמנים קשים היו אז ,לדעתי מטעמי חיסכון)
צינצנת זכוכית גדול ה (של מלפפון חמוץ למשל)+ מיכסה אטום ( היה כלי חרם ללא גלאזור שהיה סופג את הריח)
צינצנת קטנה שנכנסת לתוך הצינצנת הגדולה (אני משתמש בצינצנות המאורכות של תבלינים)
אופן ההכנה
שמים סיר על האש , קולים מעט את החילבה,
מוסיפים את החמאה , ומורידים לאש קטנה מאוד,
מניחים להתבשל וכל הזמן מקפים את הקצף שנוצר ממעל, אוספים עם כף החוצה,
לאחר כ 50 - 60 דקות נותרת חמאה מזוקקת בצבע זהוב וללא קצף
מורידים מן האש ומניחים.
לוקחים גזעון דורדוניה (או הדר) שמים על האש כדי לגחל , כשנהיה גחל ,
מכניסים הגחל לתוך צינצנת קטנה , מכניסים צנצנת קטנה בתוך צנצנת גדולה,
שופכים סביב את החמאה המזוקקת , ואוטמים במכסה, ( הצנצנת מתמלאת עשן)
מניחים כ 60 דקות , פותחים ושולפים את הצנצנת הפנימית עם הגחל ,
מניחים להתקרר ושמים במקרר,
ממש מעדן של ריח וטעם!
משדרג כל פרוסת לחם, אורז . פיתה, מלאווח.,
מגיש:
מקור: שרה השכנה ממול+בלגיה
שתף את המתכון