חיפוש
סינון מתקדם
הצג רק התאמה מדויקת של מילת החיפוש
חיפוש לפי שם המתכון
חיפוש בתוכן המתכון
סינון לפי סוג מטבח
בחר הכל
-אישי-
איטלקי
אירי
אמריקאי
אנגלי
ארגנטינאי
אתיופי
בוכארי
בולגרי
בלגי
ברזילאי
גרוזיני
גרמני
הודי
הולנדי
הונגרי
טוניסאי
טורקי
טריפוליטאי
יווני
יפני
ישראלי
לבנוני
מקסיקני
מרוקאי
סורי
סיני
ספרדי
סקוטי
סרבי
עירקי
ערבי
פולני
פורטוגזי
פיני
פרסי
צ'כי
צרפתי
קאריבי
קווקאזי
קוריאני
רומני
רוסי
שוודי
שוויצרי
תאילנדי
תימני
סינון לפי קטגוריה
בחר הכל
חגים
חנוכה
ט"ו בשבט
פורים
פסח
ראש השנה
שבועות
קטגוריה
-מתכון וידאו-
אומלטים ולביבות
אופה לחם
אורז
אטריות
בכתב יד
בצקים
בשר
גבינות
גלידות ושרבטים
דגים
דיאטטי
ירקות
לחמים ולחמניות
ללא גלוטן
מאכלי בריאות
מאכלי ים
מאכלי עדות
מאכלי עוף
מאכלים לילדים
מאכלים לשבת
מאפים מלוחים
מאפים מתוקים
מוחמצים
מוסים וקרמים
מטבלים וממרחים
מיוחדים
ממולאים
מרקים
משקאות וקוקטיילים
משקאות חמים
מתאבנים
מתוקים מטוגנים
מתכוני סבתא
סלטים
עוגות
עוגיות וביסקויטים
פיצות
פיקניקים, מנגלים וקומזיצים
פירות
פסטות
פשטידות בשרי
פשטידות חלבי
צמחוני
צעד אחר צעד
קטניות
קציצות
רטבים
ריבות
שוקולד
שייקים
תבשילי קדרה
תפוחי אדמה
תכניות בישול
סינון לפי כשרות
כן
לא
סינון לפי סוג מנה
בחר הכל
חטיף
סלטים
עיקרית
קינוח
ראשונה
תוספת


סאמנה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אחרי שבנתה טאבון תימני מאדמת חמרא וצואת חמורים (כן צואת חמורים) brשרה השכנה ממול בנתניה ואני ילד כבן 10 , היינו הולכים לחפש גזעי הדרים יבשים brוגזעי צמח הדורדוניה (גדר חי בהרבה בניינים), כדי לעשות סאמנה ,המלאווח של שרה עם הטעם brהמעושן של הטאבון מרוח בסאמנה, גן עדן היה שם ממש שם עם ריח עצי האקליפטוס של החורשה ליד brוהעץ השמן , ימיי התום , שלי!
סאמנה
Votes: 0
דירוג: 0
You:
דרגו מתכון זה!
Print Recipe

אחרי שבנתה טאבון תימני מאדמת חמרא וצואת חמורים (כן צואת חמורים) brשרה השכנה ממול בנתניה ואני ילד כבן 10 , היינו הולכים לחפש גזעי הדרים יבשים brוגזעי צמח הדורדוניה (גדר חי בהרבה בניינים), כדי לעשות סאמנה ,המלאווח של שרה עם הטעם brהמעושן של הטאבון מרוח בסאמנה, גן עדן היה שם ממש שם עם ריח עצי האקליפטוס של החורשה ליד brוהעץ השמן , ימיי התום , שלי!
הוראות הכנה
מרכיבים
כפית של חילבה טחונה,
גזעון דורדוניה יבש , או גזעון עץ הדר יבש , הריח הריח!
(אני מביא אותם מן הארץ)
400 גרם חמאה של טובה ( שרה השכנה הייתה עושה עם חבילת חמאה ושתי מרגרינה ,זמנים קשים היו אז ,לדעתי מטעמי חיסכון)
צינצנת זכוכית גדול ה (של מלפפון חמוץ למשל)+ מיכסה אטום ( היה כלי חרם ללא גלאזור שהיה סופג את הריח)
צינצנת קטנה שנכנסת לתוך הצינצנת הגדולה (אני משתמש בצינצנות המאורכות של תבלינים)
אופן ההכנה
שמים סיר על האש , קולים מעט את החילבה,
מוסיפים את החמאה , ומורידים לאש קטנה מאוד,
מניחים להתבשל וכל הזמן מקפים את הקצף שנוצר ממעל, אוספים עם כף החוצה,
לאחר כ 50 - 60 דקות נותרת חמאה מזוקקת בצבע זהוב וללא קצף
מורידים מן האש ומניחים.
לוקחים גזעון דורדוניה (או הדר) שמים על האש כדי לגחל , כשנהיה גחל ,
מכניסים הגחל לתוך צינצנת קטנה , מכניסים צנצנת קטנה בתוך צנצנת גדולה,
שופכים סביב את החמאה המזוקקת , ואוטמים במכסה, ( הצנצנת מתמלאת עשן)
מניחים כ 60 דקות , פותחים ושולפים את הצנצנת הפנימית עם הגחל ,
מניחים להתקרר ושמים במקרר,
ממש מעדן של ריח וטעם!
משדרג כל פרוסת לחם, אורז . פיתה, מלאווח.,
מגיש: zorba
מקור: שרה השכנה ממול+בלגיה
שתף את המתכון