הוראות הכנה
מרכיבים
750 גרם פילה של דג לבן ומוצק כמו לוקוס, פרידה או צ'יפורה
4 כפות שמן
1 גזר, פרוס לעיגולים
1 בצל, פרוס לרצועות דקות
מלח
1 כוס כוסברה קצוצה
10 שיני שום כתושות
2 כפות זנגוויל טרי, מגורר (לא חובה)
4 כפות כמון
1 כוס מיץ לימון
1 פלפלון חריף טרי קצוץ
2 עגבניות קצוצות
קוסקוס מאודה
כוסברה טרייה להגשה
אופן ההכנה
1. שוטפים היטב את הדגים, מייבשים ושומרים בצד
2. משמנים היטב בשמן כלי לטאג'ין או קדירת חרס חסינת חום, מניחים בתחתית הכלי את
הגזר והבצל, מניחים מעל את הדגים ומפזרים מלח
3. טוחנים במעבד מזון כוסברה, שום, זנגוויל, כמון, מיץ לימון, פלפל חריף ועגבנייה אחת, עד
שמתקבלת תערובת אחידה, טועמים ומתבלים במלח
4.יוצקים את הרוטב בצורה שווה על הדגים והירקות ומפזרים מעל את העגבנייה השנייה
מכסים היטב ואופים בתנור בחום של 200°c במשך כ- 20 דקות, או עד שבשר הדגים
רך ומוכן, מגישים על הקוסקוס ומפזרים כוסברה טרייה לקישוט
5. בתאבון
מגיש:
מקור: על השולחן
שתף את המתכון